Támogatás

2022.07.30. 17:10

Esterházy-ösztöndíj segíti a művészeket Tatán

A pályázók az Esterházy Ferenc Művészeti Ösztöndíjra 2022. augusztus 19-ig jelentkezhetnek.

Sz. D. K.

A tatai Esterházy-kastélyban is lesznek kiállítások

Forrás: tata.hu

Fotó: Domokos Attila

A Tatai Mecénás Közalapítvány pályázatot hirdet pályakezdő művészek, illetve felsőoktatási művészeti intézmény hallgatói részére, akik országos vagy nemzetközi versenyeken, kiállításokon kiemelkedő teljesítményt értek el eddig, és szakmai fejlődésükhöz további támogatásra van szükség. 

Az Esterházy Ferenc Művészeti Ösztöndíjalap létrehozását 2021 októberében jelentette be az önkormányzat és a Műdijó Alapítvány, miután tavaly szeptemberben helyi vállalkozások, cégek részvételével jótékonysági estet szerveztek az alapítvány kezdeményezésére. Az esemény sikerrel zárult, 31 vállalkozás nyújtott támogatást, s összességében az esten lezajlott aukcióból és egyéb adományokból mintegy 3,5 millió forint gyűlt össze az ösztöndíjat kezelő Mecénás Közalapítvány számlájára. 

Pályázni lehet egyrészt eszközvásárlásra, amely az országos és nemzetközi versenyekre való felkészülést, a szakmai fejlődést segíti (művészeti eszközök, kellékek, stb.), valamint költségtérítésre, amely segíti a pályázók eljutását a hazai és nemzetközi versenyekre, kiállításokra, részvételüket az azokra felkészítő szakkörökre, táborokra. Lévai Ádám, a Mecénás Közalapítvány elnöke tájékoztatott arról, hogy a lehetőség főleg Tatáról származó, a művészeti alap és középfokú végzettséget korábban itt megszerző fiataloknak, pályakezdőknek szól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában