Azonosító

2022.07.05. 06:57

Négy betű és három szám: átadták az első új rendszámokat Tatabányán is

Már átadták megyénkben is az első új típusú rendszámokat a kormányhivatal munkatársai az arra jogosult autósoknak

Kemma.hu

Az új rendszámtáblák már megérkeztek megyénkbe is

Forrás: KEM Kormánymegbízotti Kabinet

Ahogy arról a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal közösségi oldala is beszámolt: már múlt héten megérkeztek az új típusú rendszámok megyénkbe is, amelyek az egész országban július 1-től használatosak. A megyeszékhelyen az első új formátumú rendszámtáblát Hajasné Dr. Hertelendi Valéria, a Tatabányai Járási Hivatal vezetője adta át.

Mint ismert: július 1-től új formátumú rendszámtáblák jönnek felmenő rendszerben. Ez azt jelenti, hogy a régiek továbbra is használhatóak, azonban ezt követően már csak új típusú táblákat lehet kiadni. Az újszerű nyilvántartási karaktersor a latin ábécé szerinti két magánhangzóból, vagy két mássalhangzóból, az ezt követő címer után két betűjelből, kötőjelből és három számjegyből áll. Tehát a három betűből és három számból álló rendszámtáblákat a négy betűből és három számból álló kombináció váltja fel (AAA-123 helyett AA-AA-123). A változásra azért van szükség, mert a jelenlegi karakterkészlet kifutóban van.

Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott kiemelte: a járási hivatalok kormányablakosztályai felkészültek a zavartalan ellátás biztosítására. Ugyanakkor fontos kiemelni, hogy a díjak nem változtak. A Technológiai és Ipari Minisztérium számításai szerint az új autók forgalomba helyezésének évente néhány százezres üteme mellett, a négybetűs változat akár több száz évre is elegendő lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában