Fejlesztés

2022.07.19. 12:06

A legkisebbek színterei újulnak Császáron

Friss pályázati eredményekről számolt be Beke Gyöngyi, a település polgármestere: épül az új bölcsőde épülete, az óvodaépületet is újítják.

R. V.

– A bölcsőde beruházása jelenleg 90%-os készültségen áll. A belső terek festése, burkolása, egyéb munkái, továbbá a játszóudvar kialakítása van még hátra. A bölcsőde eszközparkját beszereztük, melyet várhatóan július második felében szállítanak le. A készültségi fokhoz tartozó pénzügyi és egyéb beszámolók készítése folyamatban van. A beruházás várható befejezése így nyár vége, ha ez megtörtént, akkor lehetőségünk van a működést novemberben megkezdeni. Az építés kivitelezői szerződés szerinti befejezésének határideje augusztus 31., a projekt befejezésének és a pályázati feltételek teljesítésének végső határideje pedig az év végén jár le, tehát jövőre mindenképp elindítjuk a bölcsődei ellátást Császáron – tette hozzá.

Magyar Falu Programban a falu óvodájának épületét is felújítják, a pályázatban több munkálat is megvalósul.

– A kivitelezők új szigetelést építenek, korszerűsödik a fűtés, valamint napelemeket is helyeznek el. A burkolatokat részben cserélik, kialakítanak egy mozgáskorlátozotti mellékhelyiséget, akadálymentesítik az épületet. Az épület alapjának szigetelése már megtörtént, a következő lépés az épület külső szigetelése, és színezése, ezzel párhuzamosan a fűtéskorszerűsítés. Az épület várhatóan 2022. szeptember 1-jén birtokba vehető – vetítette előre a polgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában