Háromszázan a harmincadikon

2022.07.10. 10:03

Titkuk a családi összefogás: a Gottwald nyitásának 30. évfordulóját ünnepelték

A napokban hangulatos ünnepségen több mint háromszázan gyűltek össze a Hotel Gottwald kertjében a szálloda megnyitásának 30. évfordulója alkalmából.

Munkatársunktól

Forrás: Tata Város/Facebook

Az alapító, Gottwald Sándor vendéglátóipari pályáját 1964-ben kezdte a tatabányai Sport étterem tanulójaként, majd több helyi és környékbeli étteremben is tapasztalatot szerzett. 1992-ben egy magyar–osztrák vegyesvállalat – melynek magyar tagja Gottwald Sándor volt – nyitotta meg a szállodát, amelyben először 15 szoba, egy kis étterem és terasz volt.

A bővítés, fejlesztés nem váratott sokáig magára, hiszen az évek során létrejött az épület második szárnya, kialakították a wellnessrészleget, átépítették az éttermet, mindeközben pedig arra is figyelmet fordítottak, hogy lehetőség szerint helyben fellelhető természetes anyagokat használjanak a beruházások során. Ahogyan teltek az évek, a kapcsolt vállalkozások is elindultak, a ferencmajori tanya, a Kossuth téren található cukrászda, valamint a borászat.

Gottwald 30
Az eseményre azok kaptak meghívást, akik az elmúlt 30 évben megtisztelték bizalmukkal a Gottwald családot  (Forrás: Tata Város/Facebook)

A fejlesztések nyomán a hotel nemcsak Tata, hanem térségünk egyik legismertebb, s legnívósabb pihenő- és rekreációs helyévé vált, ahova szívesen térnek vissza a vendégek. A helyszín gyakran ad otthont a legkülönbözőbb rendezvényeknek, családi, baráti találkozóknak, ünnepségeknek, esküvőknek, konferenciáknak, szakmai eseményeknek – számolt be róla közösségi oldalán Tata Város. 

A Hotel Gottwald sikere mögött elkötelezett családi összefogás és magas színvonalú, szakmai alázattal és lelkesedéssel végzett munka áll. Számtalan városi esemény hátterében gondoskodtak az elmúlt évtizedekben a jó hangulatról, a finom falatokról és zamatos borokról.

Gottwald 30 Michl József
Michl József polgármester és felesége koccint Gottwald Sándorral (Forrás: Tata Város/Facebook)

A családi hagyomány, a vendéglátás tradíciói időközben új színekkel is gazdagodtak, mára a vállalkozás mindennapjai elképzelhetetlenek lennének Gottwald Sándor fiai, Zoltán és Szilárd szakmai irányítása nélkül. A család minden tagja fontosnak tartja a folyamatos fejlődést, megújulást, a helyi gasztronómia és borkultúra bemutatását, népszerűsítését, sokat tesznek Tata hírnevének öregbítéséért. Az elmúlt 30 esztendő során a Hotel Gottwaldban több mint 50 ezren szálltak meg. 

Gottwald 30 Bencsik János
Bencsik János országgyűlési képviselő is részt vett az ünnepségen (Forrás: Tata Város/Facebook)

A 30. születésnap alkalmából rendezett hangulatos ünnepségen több mint 300 vendég vett részt. Az eseményre azok kaptak meghívást, akik az elmúlt három évtizedben megtisztelték bizalmukkal a Gottwald családot, és közeli kapcsolatot ápoltak velük. 

Többször kapott elismerést - Gottwald Sándor 2005-ben elnyerte az „Év vendéglőse” szakmai kitüntetést, 2010-ben Komárom-Esztergom Megyéért Szakmai Díjban részesült, 2018-ban pedig a Gottwald Kft. kapta a Komárom-Esztergom Megye kisvállalkozása kitüntető címet. Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2013-ban Tata Város Zsigmond Király Díját adományozta Gottwald Sándornak és családjának a város turisztikai kínálatának bővítéséért, valamint a helyi vendéglátási hagyományok ápolásában betöltött szerepük elismeréseképpen. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában