Programajánló

2022.06.23. 15:55

Víz, zene, nyári égbolt, limonádé: 5+1 megyei program, ami biztosan jól fog esni

Szórakoznál egy jót a hétvégén? Van rá ötletünk! Megmutatjuk a legjobb Komárom-Esztergom megyei programokat, hogy megtölthesd velük az előttünk álló hosszú nappalokat és rövid éjszakákat.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

1. Lazítsunk lágy zenével és hűs itallal Bánhidán!

Az idén ismét jelentkezik a Puskin Művelődési Ház kellemes, lazításra és kikapcsolódásra csábító zenés programja, a Bánhidai limonádé, ahol a nyári hónapok egy-egy estéjét hűs italok és lágy zene mellett élvezheti bárki: családok, baráti társaságok, szerelmespárok, és akár jövendő szerelmesek vagy magányos szívek is. A kínálat idén kertmozival egészül kis egy egészestés tartalmas szórakozássá. Június 24-én pénteken 18 órától Petz Bálint játszik majd gitáron, 20.30-tól pedig A kis Nicolas nyaral című 97 perces szinkronizált francia családi vígjátékot vetítik a kertmoziban.

2. Zenével pezsdüljünk fel a Csónakázó-tó környékén!

A tavaly debütált mezítlábas, fűben ülős, fiatalos nyári szórakoztató zenei sorozat, a Könnyű neked… idén is része lesz a tatabányai nyárnak. Júniusban, júliusban és augusztusban is megvalósul egy-egy koncert a város oázisában, a Csónakázó-tónál. A koncertek mindegyike most is üde, fiatalos és szerethető kikapcsolódásnak ígérkezik. Június 24-én, pénteken fejest is ugorhatunk a jó hangulatba, 18 órától ugyanis Valami Swing koncert kezdődik.

3. Találkozzunk a legnépszerűbb YouTuberekkel!

Bár nem ingyenes a program, ha videórajongó vagy, mégsem kihagyható. A Vértes Agorája június 25-én, szombaton 8.30 és 15 óra között a fiatalságé lesz, hiszen napjaink legmenőbb videósai hívják közönségtalálkozóra a rajongóikat. Ott lesz az Agorában DoggyAndi, KD csapat – Dave, Nasz Dani, zsDav, Jánosik Gergő, Zsomac, Sajt32 és MesterMC. A rendezvényen a videósokkal közös fotó készíthető, de dedikálnak is a srácok, sőt lesz színpadi előadás, zárásként pedig tombolasorsolás is.

4. Merüljünk el a jazzben két napra Észak-Komáromban!

Június 24-én, szombaton és 25-én, vasárnap is a jazz viszi a prímet a Tiszti Pavilonnál a szabadtéri színpadon. A tavalyi sikerre való tekintettel az idén is nagyszerű zenei felhozatallal, ízletes borokkal és borítékolhatóan fergeteges jókedvvel vármindenkit a Komáromi Jazzpiknik. Pénteken 18 órától a Farkas Árpi Trió, 20 órától a Sárik Péter Trió & Falusi Mariann, 22 órától pedig Micheller Myrtill & Pintér Tibor Duó lép színpadra, míg szombaton 18 órától Peter Adamov koncert lesz, 20 órától a Sipos Dávid Quartett, 22 órától a Garami Funky Staff varázsolja el a közönséget. A koncertek után a buli hajnalig folytatódik DJ Dilemmával.

5. Idén is nagyot szól majd a Viz, Zene, Virág Fesztivál!

Felsorolhatatlan, mennyi tartalommal, koncerttel, gyerekprogrammal, gasztroélménnyel, micsoda vásári forgataggal várják a viszontlátás örömével az érdeklődőket a 27. Víz, Zene, Virág Fesztiválon Tatán június 24-26. között. Viszont a teljes kínálat átlapozható az online programfüzetben, hogy senki ne maradjon le semmiről. Kétségkívül nagy durranásnak ígérkezik ez a 3 nap, és nem csak a tűzijáték miatt. Lapozgatásra fel!

5+1 Ha erről lemaradunk, 500 évet várhatunk a következőig!

Mint arról részletesen beszámoltunk, egyedülálló égi jelenség tanúi lehetünk éjszakánként még június 28-ig, ugyanis a Naprendszer összes bolygója felsorakozva tündököl a fejünk felett az égbolton. A Tatai Csillagda pénteken hajnali 2 és 4 óra között a tatai Öreg-tó partján a lóistálló előtt, a lovaspálya mellett várja az amatőr csillagászokat és mindazokat, akik nem szeretnének lemaradni a különleges eseményről. Június 25-én szombaton hajnali 2 és 4 óra között pedig a tatai Kálvária-dombra szerveznek „bolygóvonat” észlelést. Mint kiemelték: ígéretet kaptak a Kálvária domb kivilágításának lekapcsolására, így a fényszennyezés sem állja majd útját az élménynek. Csillagász távcsöveket visznek, de akinek van binokulárja, messzelátója, látcsöve, nem baj ha kiviszi magával. Ez az a program, amit valóban nem érdemes kihagyni, ugyanis aki most lemarad róla, 500 év múlva láthat újra ilyet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában