Vastaps

2022.06.17. 20:01

Telt ház ötször: csodavilágot varázsoltak a színpadra a Show Formációs táncosok

Az elmúlt napokban 5 előadást láthatott az összesen több mint 2000 néző Tatabányán, a Jászai Mari Színházban, a Népház Show Formációs Táncegyüttes Évadzáró gáláján.

Mórocz Károly

Forrás: beküldött

Kedves, hangulatos díszletek, változatos zene, fényjáték és persze tánc, tánc, tánc. Ella útkeresését mutatták be a szereplők a Csodavilágban, végül a lány rátalált a Csodára. Óvodástól az iskolásokon át a felnőttekig több mint százan váltották egymást a színpadon, és közben időnként a ruháikat is. Minden számot nagy tapssal jutalmazott a közönség, a legnagyobb sikert a legkisebbek aratták.

Az előadások után Posztovics­né Szücs Ilona polgármester, Bencsik János országgyűlési képviselő, dr. Kancz Csaba megyei kormánymegbízott, Schmidt Csaba, a Tatabányai Szakképzési Centrum kancellárja és John Katalin önkormányzati képviselő mondott beszédet. Megköszönték az élményt, a tánctanárok és minden segítő munkáját. 

– Nagyon várta már mindenki ezt a Csodavilágot – mondta Boros Ilona, a Népház Show Formációs Egyesület elnöke, aki virágcsokrot kapott a résztvevők nevében Babarczi Róberttől.

asárnap három, majd hétfőn és kedden egy-egy előadást láthatott az összesen 
több mint 2000 néző Tatabányán, a Jászai Mari Színházban, a Népház Show Formációs Táncegyüttes Évadzáró gáláján.
Vidám hangulatban táncolták végig az előadásokat, felhőtlenül szórakozott a szép számú közönség (Forrás: beküldött)

– Sokat készültek a táncosok, és meglett az eredménye. Ezúton is köszönöm Tatabánya önkormányzatának, hogy főtámogatónk, ebben az évben újabb 3 millió forinttal több az az összeg, amit kap a várostól az egyesület. A két legjelentősebb szponzorunk a T-Szol és a Motor-Classic, de rajtuk kívül is számos vállalatnak és magánszemélynek fontos, hogy ilyen sokan táncolhassanak. Nem utolsósorban a szülőknek is köszönöm, hogy itt voltak: büszkék lehetnek a gyerekekre. Remélem, nem lesz már olyan évünk, mint a tavalyi és a tavalyelőtti volt, amikor több előadásunk is elmaradt a járványhelyzet miatt – folytatta az elnök.

asárnap három, majd hétfőn és kedden egy-egy előadást láthatott az összesen 
több mint 2000 néző Tatabányán, a Jászai Mari Színházban, a Népház Show Formációs Táncegyüttes Évadzáró gáláján.
Érthetően mindig a legkisebbek kapták a legnagyobb tapsot (Forrás: beküldött)

Megtudtuk, hogy a következő napokban, hetekben milyen különféle fellépések várnak a csoportokra. Legközelebb június 18-án, szombaton este fokozzák a jó hangulatot este fél héttől a Tatabányai Sörfesztiválon. Ezt követően a Földi Imre Sportcsarnokba mennek, ahol az Országos Bányász, Kohász, Erdész Találkozó bálján szerepelnek. Még egyeztetés alatt van több program, de közben már elkezdték a felkészülést a karácsonyi gálára. 

Hatalmas díjzuhatag érkezett - A járvány miatt a 2019/2020-as évad, majd sajnos a következő sem a tervek szerint sikerült. Mindazoknak, akik az előző években és most megérdemelték, az idén júniusban adták át a díjakat.  Néhányuk kiemelve: kistáncosból lett az együttes tagja és a 20 éves tánctagságért járó díjat vehette át Nyvelt Kitti, Greskó-Laczó Georgina, Babarcziné Laczó Szabina, a negyedszázados, 25 éves tánctagságért járót pedig Babarczi Róbert kapta. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában