Összefogásban

2022.06.29. 19:32

Tartalommal lesz tele Tát: játszóteret és bringaparkot is avattak a városban

Felavatták Táton a 80 milliós támogatásból és 10 milliós önkormányzati forrásból kialakított pumptrack kerékpáros ügyességi pályát, illetve a létesítmény szomszédságában található új játszóteret.

Walczer Patrik

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

Az ünnepségen Turi Lajos polgármester köszöntötte a meghívottakat, többek között Debreczeni István rendőr ezredest, az Esztergomi Rendőrkapitányság vezetőjét, Szőcs László plébánost, Khéner Lászlót, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) megyei igazgatóját, Bánhidi László tokodi polgármestert és Tát díszpolgárait.

A város vezetője kijelentette, hogy egy városi címet meg lehet szerezni, de ez a rang semmit sem ér akkor, ha nincs benne tartalom. Örömét fejezte ki, hogy a táti civil szervezetek igen aktívak és őrzik a hagyományokat, továbbá hogy a település közösségi terei is bővülnek. Említette, hogy a mostani fiatalok jellemzően a négy fal között digitális világban töltik szabadidejüket, ugyanakkor reméli, hogy az új ügyességi pályával és a játszótérrel ki tudják majd őket csábítani a szabadba, amelyek egyébként a testi-lelki fejlődésükhöz is hozzájárulhatnak. Véleménye szerint a pumptrack pálya egy modern játszótérnek is tekinthető, népszerűségét pedig az is növeli, hogy a fiatalok és az idősek, az amatőrök és a profik is egyaránt szép élményekben részesülhetnek.

Köszönetet mondott a térség előző országgyűlési képviselőjének, aki fontos szerepet töltött be a 80 millió forintos támogatási összeg elnyerésében, egyúttal méltatta utódját, Erős Gábort, aki ugyanolyan elánnal folytatja a korábbi honatya munkáját. Turi Lajos végezetül ismertette, hogy a bringaparkot gördeszkával, görkorcsolyával, kerékpárral és rollerrel is ki lehet próbálni.

Az egész családnak élményt nyújt a park - Turi Lajos elmondta, hogy az új játékelemek helyén nagyjából 20-25 évvel ezelőtt a helyi képviselők tiszteletdíjából, kétkezi munkával épült egy korábbi játszótér. Hiába vigyáztak rá, az elmúlt években elérkeztek addig a pontig, amikor a létesítmény állapota már annyira leromlott, hogy le kellett zárni. Ezután az önkormányzat keresni kezdte a pályázati lehetőségeket, ugyanis kifejezetten fontosnak tartották a játszótér felújítását. Az elnyert támogatási, illetve önkormányzati forrásból kialakított játszóparkba többek között hinta, mászóka, illetve rekortán burkolatú kosárpálya is került. Az új létesítmény a fiataloktól az idősebbekig mindenkinek kellő kikapcsolódási lehetőséget biztosít.

Erős Gábor azt mondta, hogy az e-sport helyett a gyermekeknek több időt kellene eltölteniük a szabadban, és a saját testük, szervezetük igénybevételével kellene mozogniuk. Megemlítette, hogy a választókerületében Dorog, Esztergom és Tarján után ez a negyedik pumptrack pálya, melyet felavathatnak.

A beszédek után Szőcs László megáldotta a létesítményeket, Erős Gábor, Romanek Etelka, a megyei közgyűlés alelnöke és Turi Lajos pedig átvágta a nemzeti színű szalagot. Az ünnepség a Tátika bisztróban zárult, ahol Romanek Etelka mondott pohárköszöntőt. Azt kívánta, hogy a gyermekek sok szép élménnyel gazdagodjanak a Csokonai Mihály úti parkban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában