Olvasni jó!

2022.06.24. 19:00

Tarolt a Pár-beszéd és a Gasztroangyal is a megyeközpontban az Ünnepi Könyvhéten

S. G.

Forrás: 24 Óra

Fotó: S. G.

Telt ház, változatos programok jellemezték az idén az Ünnepi Könyvhetet. A József Attila Megyei és Városi Könyvtár egyik legnépszerűbb programja Spiró György és Závada Pál, Dés László és Dés András Pár-beszéd című zenés felolvasóestje volt. A három Kossuth-, két József Attila- és Prima Primissima, valamint egy Liszt Ferenc-díj birtokosa remek szövegekkel és dallamokkal nyitotta a programfolyamot. 

​Závada új könyvéből olvasott fel, az Apfelbaum – Nagyvárad, Berlinből címűből, amelyben Ádám, a főhős 1937-ben vesz búcsút családjától, szerelmeitől. Spiró György novelláiban a hétköznapi bürokratizmus nehézségei köszöntek vissza fanyar humorral. A Gasztroangyalra, Borbás Marcsira is sokan voltak kíváncsiak, és tucatnyi apróság lepte el az autós mozin a könyvtárat. A programokon négyszáznál is többen vettek részt. 

Nyáron is nyitva - Júliusban és augusztusban a megyeközpontban működő könyvtárak a nyári nyitvatartás szerint várják majd az olvasókat: a Fő téri keddtől péntekig 9 és 19 óra között lesz nyitva. A kertvárosi zárva tart augusztus 1–15. között, az újvárosi július 18–29., és a bánhidai június 13-tól 24. között, míg a Népház úti fiókkönyvtár július 18-ától augusztus 5-éig lesz zárva. A Felsőgallai szolgáltatóház felújításának függvényében lesz zárva. Részletek: www.jamvk.hu. 

– Rendkívül hangulatos volt a könyvpiknik az ökoteraszon. Ezt a hagyományt szeretnénk majd folytatni – mondta Mikolasek Zsófia, az intézmény igazgatója. 
Júniusban még két eseményre készülnek. A hétvégén a Tatabányai Sörfesztiválon is jelen van a könyvtár, hogy bebizonyítsák: a sörnek és az irodalomnak nagyon szoros kapcsolata van. Söralátéteket barkácsolnak, s rengeteg habzó itallal kapcsolatos könyvet ajánlanak. Lesz sörtotó is. 

Szentivánéjre is készül a megyei könyvtár stábja: A nyárfák titkos élete című könyvének bemutatója, mécseskészítő workshop, és évadzárásként a Seamróg zenekar koncertezik. Június 20-ától egy hétig lesz ökotábor, majd később ifjúsági, ahová várják a közösségi szolgálatra jelentkezőket. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában