Közgyűlés

2022.06.07. 19:00

Sürgető problémákat beszéltek át a Dorogi Ipartestület közgyűlésén

Egyre kevesebben vesznek részt az online képzéseken, csökken a kérdőívekre válaszolók száma.

Fenyvesi Károly

Forrás: 24 Óra

A művelődési házban tartotta idei közgyűlését a Dorogi Ipartestület. Az elmúlt évben végzett munkáról szóló elnökségi beszámoló többek közt arról is szólt, hogy egyre kevesebben vesznek részt az online képzéseken, csökken a kérdőívekre válaszolók száma, többen nem tudták felmutatni a Covid-járvánnyal kapcsolatos védettségi igazolványt. Nem volt új belépő, négyen elhunytak, a taglétszám százháromra csökkent. A munkatervben foglaltak teljesítését mindezek megnehezítették, de az elképzelések nagyobb része megvalósult.

Az elnökség él az online kommunikáció lehetőségével. Ennek hatékonyságát jelentősen csökkenti, hogy negyven tagnak nincs e-mail címe. Megoldásként havonta egyszer levélben küldenek tájékoztatást ennek a körnek. A csökkenő tagdíjbevétel miatt ez jelentős közös zsebbe vágó kiadást jelent. Ettől függetlenül is mindenkinek nagyon hiányoztak a személyes találkozások.

Az újabb pályázatokon nem lett befutó az ipartestület. A döntés indoklása többször is az volt, hogy forráshiány miatt nem érkezik támogatás. Az ipartestület lehetőségeit jelentősen szűkíti a szükséges saját forgótőke hiánya, az elképzelések megvalósításához gyakran kellene megelőlegezni az elnyert támogatást.

Félévszázados tagként jubileumi oklevelet vehetett át Hummel József asztalos mester és Szűcs György elnök. Negyvenöt éve tartozik az érdekvédelmi szervezethez Dinnyés Ferencné fodrászmester, harmincöt éve tag Bársony Erika, a Kliens KV ügyvezető igazgatója és munkatársa, Zsohárné Babinszki Angéla. Ezüstkoszorús Mester lett Szűcs Gábor szoftverfejlesztő, két kereskedő, Kerekes Katalin és Abonyi Gábor, illetve Szabó Lászlóné vegytisztító. .

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában