Emlékképek az iskolapadból

2022.06.17. 07:00

Stílszerű ajándékkal ünnepelte a 60 éves jubileumát az oroszlányi Hunyadi-iskola

A jubileumi ünnepséget a Kölcsey színháztermében tartotta meg a Hunyadi Mátyás Általános Iskola vezetése. A gálán egykori hunyadis színjátszósok is felléptek.

Wágner Zsanett

Forrás: W. Zs.

 Büszkék vagyunk Rád!

 – ez a felirat szerepelt az ajándékokon, a tankerület pedig 60 ezer forintos könyvutalvánnyal köszöntötte az ünneplő intézmény pedagógusait és diákjait. Alig maradt üres szék a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében, olyan sokan fogadták el a Hunyadi Mátyás Általános Iskola meghívóját a gálára.

A nézőtéren a városvezetés képviselői is helyet foglaltak a szülői munkaközösség, valamint az iskolai diákönkormányzat tagjain és az oktatási intézmény jelenlegi és volt pedagógusain kívül. Mészárosné Fehérvári Mónika igazgató köszöntötte őket, többek között a volt intézményvezetőket is. Csáki Lászlót, aki 1962-es alapításakor volt intézményvezető és Hartmann Józsefet. Mit sem ért volna a gála ajándék nélkül. A tankerület részéről Vereckei Judit vezető és dr. Takács Ádám szakmai vezető 60 ezer forintos könyvutalványt adott át az intézmény születésnapja alkalmából. 

Az iskolának sosem ott van a határa, ahol a kapuja áll.

– fogalmazta meg születésnapi köszöntőjét Mészárosné Fehérvári Mónika igazgató. Folytatta: hozzánk tartoznak a szülők, nagyszülők, támogatók, segítők is. Az igazgató emlékeztetett az intézmény elmúlt, de tartalommal teli éveire.

– Iskolánk három történeti korszaka köthető az elnevezésekhez is. Kezdetben volt 3. számú, azt követően Ságvári Endre, majd most Hunyadi Mátyás Általános Iskola. Az esztendők alatt változott a fenntartó és a működtető személye, de mindegyikről elmondható, hogy gondos gazdaként figyelt az épületre, a felszerelésre és az udvarra. Az iskola folyamatosan fejlődött. Új szárny épült, amikor szükséges volt felújították, fejlesztették, idén pedig egy csodálatos sportudvarnak örülhettünk. A jubileumi ünnep alkalom arra, hogy kifejezzük hálánkat az előttünk járóknak, köszönetet mondjunk a velünk együtt haladóknak, és lehetőség arra is, hogy előre tekintsünk és megfogalmazzuk a céljainkat – zárta szavait a dirigens. 

Ezekhez a gondolatokhoz csatlakozott Vasi Melinda, aki az önkéntességből és önzetlenségből példát mutató, iskolát támogató Szülők és Pedagógusok a Gyermekekért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Ezt követően a Bányász Klubszínpad KaDarka Társulata lépett színpadra. A színjátszósok nemcsak dalokkal és versekkel szórakoztattak, hanem Dallos Zoltán rendezésében megelevenítették a kétszemélyes osztálytalálkozó történetét, melyen az iskolapadba visszaülve nosztalgiáztak, beszélgettek, így felelevenítve a régi, szép emlékképeket. 

Ha már emlékképek! - Az iskola eredményei közé sorolható, hogy kiváló tehetségpont és boldog iskola címet viseli az intézmény. Az iskolafalakon belül pozitív életszemléletre és nemcsak testi, hanem lelki egészségen alapuló oktatásra is nagy hangsúlyt fektetnek a pedagógusok. Az elmúlt években számos legó és digitális eszköz érkezett a Hunyadi-iskolába, továbbá több pályázatot is sikeresen lebonyolítottak már. Például 100 ezer forintot nyertek a fenntarthatósági programon belül. Ily módon sikerült kialakítani a fűszer- és gyógynövénykertet, de kiemelt szerep jut a matematika tehetséggondozásnak is.

A gála zárásaként vastaps kíséretében köszöntötték a Diákolimpia országos döntőjén első helyezést elért kosárlabdacsapat játékosait, majd a kiemelkedő eredményt elérő tanulók átvehették a „Büszkék vagyunk Rád!” feliratat díszített ajándékokat.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában