Szezon

2022.06.24. 07:00

Rövidesen indul a nyári diákmunka

Az önkormányzat ebben az évben is bekapcsolódott az országos Nyári Diákmunka Programba, amely idei keretösszege kétmilliárd forint.

A városi lakóhelyű tanulók, egyetemi, főiskolai hallgatók egy hónapon át napi hat órában dolgozhatnak bruttó 150 ezer forintért. Személyi jövedelemadó nincs. A munkák között szerepel például zöldfelület, kert ápolása, játszóterek takarítása, közterületi padok átfestése, megfelelő szintű német, illetve angol nyelvtudással látogatók vezetése a felújított Kernstok-villában. Más jellegű munkák is szóba jöhetnek, ha a jelentkezőnek van szakmai végzettsége önkormányzati feladatok elvégzéséhez. Például dajka lehet a város egyik óvodájában.

A regisztrációt az esztergomi járási hivatal foglalkoztatási osztályának irodájában kellett megoldani csütörtök délutánig. Az iratokkal a ma déli harangszóig még várják a fiatalokat a városházán ügyfélfogadási időn kívül is. Érdeklődőben nem volt hiány, a lehetőségek felmérése után eddig nyolcan kerültek fel a városi listára. 


 

Címkék#diákok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában