Főzőverseny

2022.06.23. 15:14

Rotyogott a sok finomság a bográcsokban Nagyigmándon

A közönség a naszvadi lakodalmast is megtekinthette.

Körtvélyfáy Dina

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

Gasztro Kézműves Napot rendeztek a nagyigmándi szabadidőparkban. Főzőversenyt hirdettek, amelyre tizenöt lelkes csapat is nevezett. Már délelőtt elkezdték készíteni a finomabbnál finomabb fogásokat. Első helyen a Községi Sportkör (KSK) csapata végzett, ők erdélyi sertésragut készítettek kolbászos burgonyagombóccal. Második helyen zártak a Bajnáról érkezett vendégek, akik szarvaspörköltet tálaltak. A dobogó harmadik fokára az Őszikék Nyugdíjasklub állhatott fel, ők erdélyi csorbalevest kínáltak húsgombóccal. A fogásokat Serényi Zsolt, a Tetovált Séf, valamint Urbán Roland zsűrizték.

Az eseményre őstermelők, kézművesek is érkeztek. Karikó Zita gyöngyékszereket, fülbevalókat hozott magával, Mező Helga kerámia tárgyakat, Mikle György mézet. Ott voltak mellettük Alexa László és Klenczner Erzsébet népi iparművészek, Nagy Lajos fafaragó, Molnárné Tamás Anetta és Szijártó Katalin fazekasok és a Naszvadi Ügyes Kezek csoport. A testvértelepülésről érkezett delegáció műsorral is kedveskedett a házigazdáknak, a naszvadi lakodalmast adták elő. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában