Bajbakerültek

2022.06.10. 14:00

Rémület a Pilisben: a viharban rekedt a család a Rám-szakadéknál az erdőben

A család nem találta a visszautat, a rendőrök hozták ki a családtagokat az erdőből.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Mint megírtuk, hatalmas vihar csapott le Esztergora és környékére június 9-én csütörtökön, amely a hegyvidéket sem kímélte. A viharban három turista kért segítséget az esztergomi rendőröktől. 

Mint a police.hu írta, a rendőrségre aznap délután érkezett bejelentés, miszerint a Dömöst Pilismaróttal összekötő erdei úton három turista eltévedt. Az esztergomi egyenruhásoknak egyikük telefonon elmondta, hogy miután felkeresték a Ferenczi sziklát, a nagy esőzés miatt már nem tudtak onnan lejönni. 

Tervezz előre! - A rendőrség arra kéri a kirándulókat, hogy túrázás előtt tájékozódjanak a várható időjárásról. Az elmúlt napok esőzései miatt sok túraútvonal járhatatlanná vált. Nem megfelelő időjárási körülmények között ne induljanak útnak! Ha az időjárás kedvező, akkor is készüljenek fel a váratlan eseményekre! Vigyenek magukkal elegendő élelmet és vizet, valamint esőkabátot, és mindig feltöltött mobillal induljanak el! A visszafelé utat is mindig tervezzék meg! Időben induljanak el visszafelé, hiszen sötétedés után nehéz tájékozódni, főként, ha nincs helyismeretük.

A rendőrök az erdei úton haladva megtalálták a három kirándulót, akik a sok csapadék miatt járhatatlanná vált utakon nem tudtak kijutni az erdőből és a ruhájuk is teljesen átázott. A rendőrök a járőrautóval visszavitték a családot Dömösre, ahol a gépkocsijukat hagyták.

Előző nap két túrázó szorult a rendőrök segítségére, akik Rám-szakadék közelében kirándultak. Egyikük rosszul lett, a vihar miatt pánikrohamot kapott. Az egyenruhások folyamatos kapcsolattartás mellett sikeresen felkutatták a kiránduló párt. A személyek esőtől áztatott ruhában, kimerülve kerültek elő, így őket a rendőrök a gépkocsijukhoz szállították.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában