Sportolók

2022.06.02. 17:30

Olimpikonok jártak a szőnyi Bozsik-iskolában (fotók, videó)

Huszonharmadik alkalommal rendezte meg a Szőnyi Bozsik József Általános Iskola a névadóról elnevezett labdarúgó- és kézilabdatornáját. A rendezvényen egykori kiváló sportolók is részt vettek.

Körtvélyfáy Dina

Forrás: Facebook/Komárom

Fotó: Tóth Anikó

Komárom A 7-8. osztályos fiúknál fociban az olimpiai bajnokokról elnevezett iskolák csapatai mérték össze tudásukat, míg az 5-6. osztályos lányok kézilabdatornáján a Komárom körzeti tanintézmények együttesei csaptak össze. Az esemény koszorúzással vette kezdetét, a házigazda iskola tanulói, valamint a meghívott vendégek a százegyszeres válogatott labdarúgó, Bozsik József portréja előtt rótták le tiszteletüket egy-egy szál virággal.  Ezután a megnyitóünnepség egy flashmob táncbemutatóval kezdődött, majd az olimpiák mintájára zászlófelvonással, lánggyújtással színesített műsorral hangolódtak a diákok a versenyre. 

A Bozsik-kupára ellátogatott a háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Szabó Gabriella, a több mint kétszázszoros válogatott, kétszeres BL-győztes kézilabdázó, Nagy László, akik tartalmas élménybeszámolót tartottak az érdeklődőknek, autogramot osztottak, fényképezkedtek a tanulókkal. Mi több, Nagy László arra is vállalkozott, hogy a kézilabdatorna első mérkőzésén játékvezetőként is tevékenykedjen. A rendezvényen jelen volt Bozsik Péter, a magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya, Bozsik József fia is. A vendégek az iskola egyik tanulójának gyógykezeléséhez is hozzájárultak. A sportolók egy-egy aláírt mezt ajánlottak fel licitre, Bozsik Péter pedig egy dedikált újságcikket.

A fiúk labdarúgótornáját végül a számos korosztályos válogatott játékost is felvonultató Csanádi Árpád Általános Iskola nyerte, megelőzve a Csik Ferenc-iskola és az újpesti Bene Ferenc-iskola csapatát. A gólkirályi címet Keszler Dávid (Bene-iskola) érdemelte ki, míg a legjobb mezőnyjátékosnak Csucsánszky Zoltánt (Csanádi) választották, a legjobb kapus pedig Pirgi Péter (Csanádi) lett.

A lányoknál az ácsi gárdonyisok diadalmaskodtak, az ezüstérem a komáromi Feszty-, a bronz pedig a vendéglátó Bozsik-iskola sportolóinak nyakába került. A torna gólkirálynője Molnár Fanni (Gárdonyi) lett, bravúrjainak köszönhetően a legjobb kapusnak járó díjat Molnár Kata (Bozsik) kapta, míg Diós Elina (Feszty) a legjobb játékosnak járó különdíjat vehette át.

Huszonöt éve - A szőnyi iskola 1997-ben vette fel a százegyszeres válogatott labdarúgó, Bozsik József nevét. Azóta mások mellett olyan ismert sportemberek fordultak meg náluk, mint például Grosics Gyula, Buzánszky Jenő, Czibor Zoltán, Novák Dezső, Kovács Antal, Harsányi Gergely, Ivo Díaz, Kassai Viktor, vagy éppen az Aranycsapat tizenkettedik játékosaként emlegetett sportriporter, Szepesi György. Az elmúlt 25 évben sikerült az iskolában az olimpiai nevelést, az ezt szolgáló tárgyi környezetet és nevelési eszközrendszert kialakítani (olimpiai park, névadó emlékhelye, olimpiatörténeti kiállítás). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában