Tevékeny életút

2022.06.27. 14:00

Nyugdíjba vonult a tatabányai szociális élet lelke, sokak példaképe: Mecsei Ilona

Egykori és jelenlegi munkatársak, együttműködő partnerek, barátok is részt vettek a TJ ESZI igazgatójának búcsúztatásán. Személyében egy kiváló szakember ment nyugdíjba.

Sugár Gabi

Pátkai Antalné (balra) oklevelet nyújtott át Mecsei Ilonának

Forrás: 24 Óra

Fotó: Sugár Gabi

Az elmúlt hetekben a Tatabányai Járási Egyesített Szociális Intézmények minden egységében szerveztek ünnepségeket. Az igazgatót, Mecsei Ilonát búcsúztatták, aki 45 évnyi szolgálat után nyugdíjba ment.

Megható beszédek, ezernyi köszönetnyilvánítás mellett beszédesek voltak a könnybe lábadt szemek, a néma ölelések. A kiváló szakember a takarítóknak éppúgy hálálkodott az elmúlt évtizedes munkájukért, mint csoportvezetőinek, vagy részlegvezetőinek. Zsebkendőket morzsolgatott gondozott és a búcsúzó is, amikor elköszöntek egymástól. 

Kevés olyan ember dolgozik a szociális ellátó rendszerben, aki az elsőtől az utolsó útjáig kísérte az embereket. Mecsei Ilona ilyen, hiszen csecsemőotthonban kezdett dolgozni, és az ESZI igazgatójaként, az elmúlt tíz évben már a Szent Teréz Idősek Otthonából irányította a járási szociális ellátórendszer összes intézményét. 

Tizennégy évig dolgozott az egykori csecsemőotthonban. Közben főiskolára járt, mert elmondása szerint a „gyerekek megmentője” szeretett volna lenni. Harmincegy évvel ezelőtt került a családsegítő szolgálathoz, ahol huszonegy évet töltött. 

Együtt álmodhattam a munkatársaimmal, nagy létszámbővítést hajtattunk végre. Amikor pedig kineveztek a TJ ESZI igazgatójának, a legfontosabb célom az volt, hogy a szervezet egyben maradjon.

– mondta a búcsúzó igazgató, akinek sikerült is véghez vinnie a célját, emellett az eltelt évtizedekben számtalan beruházás, szolgáltatásbővítés is megvalósult munkássága alatt, amely az ellátottak, az ügyfelek komfortérzetének javítását, színvonalasabb ellátását szolgálja.

Számomra ez a hivatás egy életen át tartó tanulást jelentett. Mindig is szerettem a kihívásokat, hiszen ezek viszik előre a világot. S ebben kiváló partnerekre, együttműködőkre, munkatársakra találtam. Azt gondolom, kiváló kollégák látják el feladataikat az idősgondozásban, a családsegítő és rehabilitációs szolgálatnál, a hajléktalanellátásban, a területi gondozásban is.

– fogalmazott Mecsei Ilona, akitől munkatársai is nehezen válnak meg. A Család és Gyermekjóléti szolgálat udvarán is sokan gyűltek össze a búcsúztatásán. Régi és jelenlegi munkatársak, akik egyenként vettek búcsút Mecsei Ilonától. Műsorral is készültek. Vidám, kedves emlékekkel. Szerepelt többek között a Krízis Band dalárda, majd levetítettek egy kisfilmet, bejelentkezett egykori vezetője, szólt az ESZI korábbi igazgatója, majd Nagy-Dombóvári Mária, a családsegítő vezetője hangsúlyozta: számukra Mecsei Ilona jelenti a nagybetűs vezetőt, a követendő mintát.

Hétköznapi csodáknak is örül - Mecsei Ilona egy korábbi interjúban elmondta: imád kertészkedni, szeretne kerékpározni, utazni, s két unokájával minél több időt eltölteni. Ezek az együttlétek megunhatatlanok, igazi ajándékpillanatok. – Anyukám azt vallja: tudj örülni az égnek, ami kék, a fűnek ami zöld, s a napsütésnek éppúgy, mint az esőnek. Ezeket a hétköznapi csodákat is szeretném csendben élvezni.

 A megható ünnepség végén a korábban már nyugdíjba vonulók oklevelet ajándékoztak Mecsei Ilonának. Így fogadták őt ünnepélyes keretek között a csoport tagjai közé. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában