Döntés

2022.06.21. 14:00

Nagy emelkedés: kiderült, mi lesz a helyzet az esztergomi fürdők jegyáraival

Testületi ülésen döntöttek többek közt a fürdőbelépő áráról. Illetve alpolgármestert is választott a megyei jogú város.

Pöltl Zoltán

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Oxi Zoltán

Kilenc előzetesen kiírt napirendi pontról, a város fürdőiről, óvodáiról és további témákról, valamint zárt ülésen tárgyalandó ügyről döntött június 16-án az esztergomi képviselő-testület. A városháza nagytermében megtartott eseményen jellegzetes nyári témához kapcsolódó döntéseket is hoztak a városvezetők. Harmadik napirendi pontként szerepelt a testületi ülésen az esztergomi Aquasziget belépőjegyeinek változása. 

A döntés előzménye volt, hogy az élményfürdőt üzemeltető Gran Spa&Sport Kft. vezetése azzal a kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy járuljanak hozzá a belépőjegyek árának növeléséhez. Jelezték, hogy az energiaárak növekedése és a piaci helyzetből fakadó költségnövekedés miatt országos trend lett a fürdőlétesítményeknél a belépő- és szolgáltatásárak emelkedése. 

A kérelemben leírták, hogy a fentiek miatt indokoltnak tartják, hogy az Aquasziget belépőjegyeinek árait átlagosan 40 százalékkal emeljék meg. A testület a kérelemnek helyt adott és döntött az élményfürdő jegyárainak emeléséről. Ide kapcsolódik, hogy a képviselő-testület ehhez hasonlóan az Esztergomban lévő másik két fürdőhely, a Szent István Strandfürdő és a Palatinus-tónál lévő fürdő belépőjegyeiről is döntött, ezeknél az intézményeknél is növekedni fognak a belépőjegyek árai. 

Ugyancsak a nyárral, az idegenforgalmi szezonnal kapcsolatos döntést hoztak a városvezetők június 16-án, amikor az ötödik napirendi pontot tárgyalták. Ekkor a „Turisztikai fejlesztések a Dunakanyar fővárosában” támogatási igények benyújtásáról volt szó. A képviselők 9 igen szavazattal fogadták el a dotációról szóló előterjesztést. Az ülésen új személyek vettek részt, köztük dr. Gál Gabriella, aki június 10-étől Esztergom jegyzője. 

Az ülést irányító asztalnál is változások voltak. Itt korábban Erős Gábor foglalt helyet Hernádi Ádám polgármester mellett. Az alpolgármesteri pozíció az országgyűlési képviselői mandátum megszerzése után szűnt meg. A vezetés döntése értelmében két új alpolgármestert is kapott az esztergomi testület, dr. Alberti Péter és Steindl Balázs személyében. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában