Átalakítás, felújítás

2022.06.02. 10:45

Megújult a gyerekek étkezője, de hamarosan a leányvári házasságkötő terem is elkészül

Pályázati forrásból és állami támogatásból újult meg az iskolai gyermekétkező készül el hamarosan az új házasságkötő terem is.

W. P.

Forrás: beküldött

A leányvári önkormányzat a Magyar Falu Program keretében tavaly nyáron nyújtott be pályázatot a polgármesteri hivatal két hátsó szárnyának átalakítására, felújítására. A pályázat benyújtását egy nagyobb kapacitással bíró, korszerű és tágas gyermekétkező, közösségi tér, melegítőkonyha és mosogatóhelyiség kialakítása motiválta.

A pályázat keretében igényelt 10 millió forintból mintegy 6,8 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek, de az összeg felhasználása kizárólag az új „tanácsterem” és a dolgozói konyha kialakítását tette volna lehetővé. Tekintve, hogy a projekt lényegét adó új gyermekétkező, konyha és kiszolgálóhelyiségek kialakítása a Magyar Falu Program keretében „nem támogatható tevékenységnek” minősültek, egyéb forrást kellett találniuk – írja Leányvár önkormányzata a közösségi oldalán. Az önkormányzat a Magyar Államkincstárhoz fordult segítségért a jelenlegi gyermek­étkeztetési körülmények színvonalának javítása érdekében.

Nagy örömmel számolhatunk be eredményességünkről, hiszen a kincstár az állami támogatás keretén belül a tavalyi és az idei évben is hozzájárult a tervezett beruházás megvalósításához, ezzel lehetővé téve az álmunk megvalósítását

– tette hozzá az önkormányzat a közleményében. A minap fel is avatták az egyszerre 42 gyermek étkeztetésére alkalmas étkezőt. A tágas, szép új bútorokkal felszerelt kiszolgálóhelyiségeket birtokba vették, berendezték és mindent előkészítettek a gyerekek fogadásához. Az új étkező átadásával párhuzamosan megkezdődött az új házasságkötőterem kiépítése is a régi étkező helyén.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában