Testület

2022.06.30. 18:54

Döntöttek a tatai képviselők: hulladékudvart létesíthet a város

A tatai önkormányzat képviselő-testülete soros ülésén 27 előterjesztést tárgyalt meg. A városatyák egyebek között a rendelet-alkotáshoz kapcsolódó témákat is megvitatták.

Petrik József

Forrás: tata.hu

A fórum a rendelet-alkotáshoz kapcsolódó napirendekkel indult – tájékoztatott a tata.hu. Először a szociális ellátásokról és az egyes szociális szolgáltatásokról, valamint azok térítési díjairól szóló önkormányzati rendelet módosításáról egyeztettek a képviselők.

A témáról Michl József polgármester elmondta, a koronavírus megjelenése óta számos szolgáltatás iránt megnőtt az igény. Ilyen például, a támogató szolgálat keretében, az utazás-közlekedés vagy a bevásárlás megszervezése. Ezek a szolgáltatások a rászorulók számára továbbra is díjtalanok, de a rászorultságot a Szociális Alapellátó Intézmény állapítja meg.

A képviselők az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek bérletéről, a lakbérek mértékéről, valamint az elidegenítésükre vonatkozó szabályokról szóló önkormányzati rendelet módosításáról is szavaztak. Miként a gyermekek védelmét szolgáló ellátások helyi szabályairól szóló rendelet megváltoztatásáról.  

Három napirendi pont foglalkozott városüzemeltetéssel, városrendezéssel. Ezek között szerepelt egy hulladékudvar kialakítása. Az önkormányzat feladata többek között a hulladékgazdálkodás megszervezése a város közigazgatási területén.

Az ülésen szavaztak arról a tájékoztatóról is, amely a Tatán működő közműszolgáltatók ezévi fejlesztési terveiről szólt. Michl József a fejlesztési tervek kapcsán kiemelte, továbbra is bátran jelezzék a tataiak, ha ezekkel a szolgáltatásokkal kapcsolatban problémát, hiányosságokat tapasztalnak, így gyorsabban ki lehet javítani a hibákat. 

A gazdasági társaságokhoz kapcsolódó előterjesztések sorában szerepelt a Tata és Környéke Turisztikai Egyesület 2021. évi szakmai és pénzügyi beszámolója illetve 2022. évi szakmai és pénzügyi terve. A vagyongazdálkodáshoz kötődő napirendek között a Réti 8-as tóval összefüggésben is döntés született.

– A tó egy pályázatból megújított természeti szépsége Tatának – hangsúlyozta a polgármester. – A pályázati fenntartási idő lejárt, és így már lehetőség nyílik arra, hogy újabb tevékenységre is használjuk, ezért szeretnénk, ha a jövőben a Réti 8-as tó halgazdálkodásra is alkalmas tenni, hiszen a vízminőség fenntartásában nagyon sokat segít az aktív halászati tevékenység.

Rada Gáborné az Év közszolgálati dolgozója - Az ülésen hirdették ki az Év közszolgálati dolgozóját. A díjat Rada Gáborné, a Tatai Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzői Kabinet titkárnője kapta, akinek a hivatal, illetve annak jogelődje, Tata Város Polgármesteri Hivatala az első munkahelye, és 1995 óta dolgozik a városházán. Munkaköri feladata először az igazgatási csoporton belül a szabálysértési ügyek döntésre előkészítése volt. Később szervezési ügyintézői feladatokat látott el, 2011 óta a jegyzői kabinet titkárnője. Emellett ő végzi a Tatai Kistérségi Többcélú Társulás jegyzőkönyv-vezetői, valamint a helyi választási iroda adminisztrációs feladatait is. Megbízható, lelkiismeretes munkatárs, kollégáival jó kapcsolatot ápol, mindenki számíthat megértésére és segítségére. Rada Gáborné az elismerést június 24-én, egy rendkívüli apparátusi értekezleten vette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában