Fejlesztés

2022.06.30. 11:55

Csúcsra jár a tatai bölcsi megújult konyhája (Fotók)

Átadták a Tatai Csillagsziget Bölcsőde megújult konyháját. A beruházásnak köszönhetően az intézményben több, mint kétszeresére nőtt a főzőkonyhai kapacitás.

Szász Dalma Kitti

Forrás: Facebook/Tata Város

Tata önkormányzata a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósította meg a projektet, amely mintegy 235 millió forint vissza nem térítendő támogatást jelentett – írja a tata.hu. A beruházás nyomán a bölcsőde 300-ról 650 adagra növelte korábban meglévő főzőkonyhai kapacitását. Ennek köszönhetően a 2010-ben épült és modern konyhával rendelkező Bartók Béla Óvoda kivételével most már az összes önkormányzati fenntartású óvoda számára a Csillagsziget Bölcsőde konyhájában főznek, magas színvonalon biztosítva a normál és különböző diétás menüket. A konyha kapacitásnövelése ezzel együtt hozzájárul a gazdaságosabb, fenntarthatóbb működtetéshez, összességében csökkentve a rezsiköltséget a város intézményeiben.

– A napjainkra jellemző változó, kiszámíthatatlan külső körülmények között különösen fontos az alapvető közösségi szolgáltatások megfelelő működése. Ezek között van a közétkeztetés is, anyag és energiatakarékos módon, megfizethető áron – fogalmazott Bencsik János, a térség országgyűlési képviselője. 

– A projekt megvalósítását a kivitelezési és energiaárak növekedése miatt időközben a magyar kormány saját költségvetési forrásból, 85 millió forint többlettámogatással segítette. A mai igényeknek megfelelően kialakított főzőkonyha korszerű épületgépészettel, új villamos hálózattal, modern konyhagépekkel felszerelve folytatja működését, emellett a projektnek köszönhetően két új munkahely is létrejött. A Csillagsziget Bölcsőde nevelési koncepciójának fontos része a kisgyermekek étkezési kultúrájának fejlesztése és az egészséges életmódra nevelés, melyet a beruházásnak köszönhetően még hatékonyabban tudnak beépíteni a mindennapokba – tette hozzá.

Michl József polgármester a projekt záróeseményén köszönetet mondott mindazoknak, akik a megvalósulást bármilyen módon segítették.
– Az önkormányzat célja a fejlesztéssel a központosított, költséghatékony és magas színvonalú konyhatechnológiára épülő közétkeztetési rendszer kialakítása volt. Ez pedig maximálisan teljesült, hiszen Tatán három főzőkonyha, a Bartók Óvoda modern konyhája, valamint a Csillagsziget Bölcsőde és a Kőkúti Általános Iskola vadonatúj, korszerű konyhái biztosítják hosszú távon és stabilan az egészséges, speciális igényeket is kielégítő táplálkozást a gyerekek számára – részletezte a városvezető.

További fotók a város közösségi oldalán!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában