Programajánló

2022.06.30. 20:14

Lázban ég a megye: 9 program Komáromtól Esztergomig a hétvégi kánikulára

A hőségben vízi és szárazföldi programokat is sorolunk nektek. Egy híján tízet. Érezzétek jól magatokat, bármelyiket is választjátok!

Kemma.hu

Forrás: Bencsik János/ Facebook

1. Megtelik evezősökkel az Öreg-tó – itt a 25. Tatai Regatta

Az idén 25. alkalommal szervezik meg az Új Kajakház Ökoturisztikai Centrumnál Tata nagy evezősversenyét, a Tatai Regattát. Ahogyan az a tata.hu-n is olvasható, ez a második alkalom, hogy Tata Beach Sprint Tengeri Evezősverseny is lesz. Sprint kategóriában, több korcsoportban, párhuzamosan három pályán indul a verseny. A rövid, látványos, a partról is jól követhető eseményre az ország minden pontjáról érkeznek versenyzők.

2. Szulák Andrea érkezik Tatabányára

Ezt a nyarat nem kell a Vértes Agorája nyári kínálatának klasszikus sorozata, az Agora Zenei Esték nélkül töltenünk. Júliusban minden pénteken különleges koncertek várják Tatabánya zeneszerető és -értő közönségét a Zenepavilonnál. A nyitónapon, július, 1-jén, pénteken 19 órától a Tatabányai Black Diamond Big Band áll színpadra, vendégükkel, Szulák Andreával.

2. Kitör a forradalom a komáromi Hadijátékokon

A Monostori erődben július 2-án, szombaton és 3-án, vasárnap élő történelemórába csöppenhetnek az érdeklődők. Mindkét napon 10 órától kezdődnek a programok. Lesznek fajátékok, állatsimogató, lovagoltatás, vívásoktatás és színpadi programok. Délelőttönként több tucat hagyományőr melegít a délutáni csatára. A tábori életükbe lehet betekinteni. Szombaton 18 órakor, míg vasárnap 17 órakor kitör a forradalom a 48-49-es Hadijátékokon – persze csak a józan ész határán belül. 

3. Zene, színház és képzőművészet költözik az Építők Parkjába a TopArt Fesztiválon

A Pro Dotis Egyesület koordinálásában július 2-án, szombaton 10 és 22 óra között rendezik a TopART Fesztivált Tatán az Építők parkjában. Az ingyenesen látogatható program alapvetően három művészeti ágat fog össze: a zenét, a színházat és a képzőművészetet.

Az Építők Parkja a rendezvény idejére gólyalábas utcaszínházzá alakul, majd 11 órától Écsi Gyöngyi hívja bábelőadásra a gyermekeket. 14 órától Paprika Jancsi csúzlizdája, ezt követően pedig a BAB Társulat óriásbábos utcaszínháza várja a kicsiket és nagyokat. 16 órától bábelőadás lesz Paprika Jancsival, 17 órától gólyalábas utcaszínház következik A Nap és a Hold elrablása címmel.

A Kajárpéci Vízirevű 17.30-tól Sobri Jóskát idézi meg, 18.30-tól  Fenevadak Tatán címmel újabb óriásbábos utcaszínházi előadás várja a családokat. 19.30-tól az utcazenészek veszik át a terepet, az este folyamán Fónyad Anna, Jakab Enikő, a Supertrouper duo, és a Peron Tehetségkutató győztese, a Quack zenekar lép fel akusztikus előadással. A napot 21.30-kor az Aserdus Tűzzsonglőr Produkció látványos előadása zárja majd.

4. Éjszakai túra visz a Rám-szakadékba

A túrázás szerelmeseit várják július 2-án éjfélkor a Pilis veszélyes szépségéhez, a Rám-szakadékhoz éjszakai túrára. A méltán népszerű Rám-szakadék amúgy is kalandos útvonal, fejlámpával, az éjszaka sajátosságaival fűszerezve pedig biztosan többszörös lesz az adrenalin-dús élmény.

Fejünket Dobogókőn hajtjuk nyugalomra, majd reggeli után nappali pompájában is megnézzük a környéket. Készen állsz a kalandra?

– invitálnak a szervezők a kihívásra, amelyen nyoma sem lesz a megszokottságnak.

5. A legendás P.Mobil visszatér Esztergomba

Nyáresti szabadtéri koncerten zúzhatnak a rockerek a legendás zenekar riffjeire július 2-án, szombaton este fél 9-től. A Sportalsó által szervezett koncerten nyereményjátékot is hirdettek.

A vendégzenekar a Raiders lesz, akik 19 órától lépnek fel, őket követi a 20.30-tól a színpadon a P.Mobil.

6. Festett kazettákkal iparművészként mutatkozik be az esztergomi orvos

Július 1-jén, pénteken nyílik az Esztergomban méltán ismert háziorvos, dr. Söröss Tamás saját faműveit bemutató kiállítás a Szentgyörgymezői olvasókörben. A kiállítást Gaál János, a Néprajzi Múzeum nyugalmazott főrestaurátora, múzeumi főtanácsos, a Népművészet Mestere, tábla- és bútorfestő nyitja meg, és zenével közreműködik Szegő Csaba jazz-zenész is.

7. Éjszakai Fürdőzésen csobbanhatunk Esztergomban

Ha nappal nem elég, az Aquaszigeten éjszakai fürdőzést szerveznek július 2-án, szombaton. A Nyárindító Fesztiválon egész nap Dj. Show lesz Dj. Bufi jóvoltából, a gyerekeket ugrálóvár, lufihajtogatás és bohóc is várja majd. Az Éjszakai Fürdőzés hangulatfelelőse Dj. Luigi lesz.

8. Duna-nap kél Lábatlanon

Kajak, kenu kipróbálási lehetőséggel, ugrálóvárral és még sok-sok színes, zenés programmal várnak mindenkit Lábatlanra a Duna napra július 2-án, szombaton.

9. Ismét megnyílik a szeretethíd Neszmélyen

Július 2-án és 3-án, szombaton és vasárnap rendezik a hagyományos Neszmélyi Hídverő Napokat. A Duna két partján, Neszmélyen és az szlovák oldalon levő Pat községben a határokon átnyúló szlovák-magyar kapcsolatok erősítésére rendezik minden évben a programot, és az idén sincs ez másképp. A fellépők hosszú sorát szombaton Delhusa Djon koncertje, majd a Party Pop Band zenekarral utcabál, végül tűzijáték zárja. Vasárnap késő este pedig Herczog Ricsire mulathat mindenki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában