Pályázat

2022.06.07. 12:34

Lakossági azbesztmentesítési pályázatot hirdettek Tatabányán

A támogatáshoz a pályázónak nem kell önerőt biztosítania, az ingatlanonként elszállítható maximális mennyiség 300 négyzetméter azbeszthulladék.

Kemma.hu

Forrás: tatabanya.hu

Országos azbesztmentesítési pályázatot hirdet az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt, adta hírül a tatabanya.hu.  Az azbesztet az időjárás és a légszennyezés károsítja, sérülhet a felülete. A felületi kopás következtében rostszálak szabadulnak fel, amelyek a levegőben szállnak. Az azbesztszálak belégzése egészségkárosodást okoz, és többféle betegség kialakulásában is szerepet játszik,  ezért Magyarországon 2005 óta tilos felhasználni az építőiparban. Épületek bontásakor szigorú törvények írják elő a szakszerű bontást és azbesztmentesítést. Az Európai Unió célja, hogy Európa 2023-ra azbesztmentessé váljon. 

Magyarországon a nyolc évig futó LIFE IP HungAIRy projekt, az egyik legjelentősebb környezet-egészégügyi probléma megoldását, a levegőminőség javítását célozza meg. A projekt egyik kiemelt célja egy levegőtisztaság-védelmi tanácsadó ökomenedzser hálózat létrehozása. A hálózat szakértői az adott településen segítik a helyi intézkedések koordinálását, a tájékoztatást, a szemléletformálást, aktívan közreműködnek a települési mobilitási tervek és munkahelyi közlekedési tervek kidolgozásában, valamint elősegítik a települések és a lakosság sikeres pályázatainak benyújtását a levegőminőség javítását célzó hazai és uniós forrásokra.

További információk Lengyel István ökomenedzsernél a 0634 - 515-700-as telefonszámon, a 365-ös melléken, valamint a [email protected] e-mail címen kérhetők. 

 

 

 

 

 

 

 


Levegőminőség javítása 8 régióban a levegőminőségi tervek végrehajtásának elősegítésével, LIFE17 IPE/HU/000017 az Európai LIFE programjának támogatásával valósul meg.

forrás: 
https://nhkv.hu/
http://www.hungairy.hu/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában