Eredmények

2022.06.06. 08:11

Kevesebb a testi sértés és a lopás, de megduplázódott a rongálások száma Oroszlányban

Dr. Bolehradsky Szilveszter rendőrkapitány a közbiztonság javuló helyzetéről számolt be. Számszerűsítette is a trendeket.

Wágner Zsanett

Forrás: Shutterstock

Dr. Bolehradsky Szilveszter rendőrkapitány részletes tájékoztatást adott a bányászváros közbiztonsági helyzetéről és a rendőri óvintézkedésekről. Összesen 269 bűncselekmény történt tavaly, ami 18,5 százalékos csökkenést mutat az azt megelőző évben regisztrált 330-hoz képest. A közterületen 141 helyett 112 esetben kellett intézkedniük a rend őreinek. A kiemelten kezelt bűncselekmények között legsúlyosabb az emberölés, amit az elmúlt 3 év mindegyikében regisztráltak, egyet-egyet.

A testi sértések száma is csökkent, 28-ról 22-re. Jelentős változást mutat a lopások száma: 85-ről 36-ra csökkent tavaly. A lakásbetörések száma elenyésző, a szabálysértők száma hattal csökkent. Rongálás azonban kétszer annyi lett a városban.

Nőttek a nyomozás-eredményességi mutatók 2021-ben. Az eredmények a társszervek és a rendőrség közötti kiváló együttműködésnek és a városi kamerarendszernek is köszönhető. Tavaly 261 alakalommal fogták el a tetteseket közterületen, ami jelentős, több mint 40 százalékos emelkedést mutat a korábbi adatokhoz képest. A rendőrkapitány elmondta, 60 balesetből 14 alkalommal sérült forgalomban közlekedő. A súlyos sérültek száma nőtt, azonban egyik esetben sem lett végzetes a baleset. Kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény kettő volt. Az illegális migráció nem volt jellemző, 6 esetben, 9 embercsempészt fogtak el.

Lazók Zoltán polgármester – a város képviseletében – 6 millió forinttal támogatta az Oroszlányi Rendőrkapitányságot tavaly. Az összeget egyebek mellett a közterületi jelenlét fokozására, illetve az állomány továbbképzésére fordították. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában