Kibontakozó felnőttkor

2022.06.03. 19:33

Húszévesek krízisben: tavaszi önismereti estet tartottak a Pázmányosok

Hosszú idő után először a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) Kortárs segítői megújult csapattal, és egy újabb közösségi programmal jelentkeztek.

Raffael Veronika

Forrás: beküldött

A kortárs önismereti est, amelyet nemrégiben tartottak, számos érdeklődőt vonzott, tanulságos alkalomnak adtak otthont a Sophianum falai – írták közleményükben. A Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karon rendezett est fókuszában a kibontakozó felnőttkor és kapunyitás állt, amely aktuális téma az egyetemi évek forgatagában. A résztvevőknek lehetőségük nyílt többet megtudni az embert próbáló időszak pszichológiai mélységeiről – közvetlen és befogadható formában. A szakmai mondanivalót gondolatébresztő, kötetlen beszélgetések követték, amelyek tovább segítették a közös élmények megosztását. 

Az eseményen bemutatták, hogy a felnőttkor kezdetén kínálkozó számtalan lehetőség súlya olykor nehéz teherként telepedhet az egyetemistákra, hiszen a kibontakozó felnőttkor egy rendkívül érzékeny, sokrétű életszakasz. Elhangzott: ezzel együtt, a húszas évek folyamán a fiatalok kifejezetten fogékonyak lehetnek a növekedésre, jobban, mint életük bármely későbbi szakaszában. A fejlődésnek ugyanakkor óhatatlan részét képezik a krízisek, melyek megoldásában idővel egyre rugalmasabbá válhatnak – ehhez a fő témához illeszkedve tanulmányozták feladatokon keresztül az emberi lelket. 

Azoknak, akik ezúttal lemaradtak az eseményről, azt írták: a vizsgaidőszak ideje alatt sem maradnak segítség nélkül. A BTK hallgatói, akik szívesen megbeszélnék egy pszichológia mesterszakos kortárs segítővel az őket foglalkoztató önismereti vagy életvezetési témát, bármikor élhetnek az egyéni segítő beszélgetés lehetőségével. Ehhez írhatnak a [email protected] e-mail-címre, és jelezhetik, ha támogatásra van szükségük. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában