Tárlat

2022.06.23. 21:00

Hatvankilenc alkotásból nyílt kiállítás az ácsi galériában

Az Ácsi Vigasságok programsorozat kezdetét egy kiállításmegnyitó jelentette. Ezúttal Unfer Szalai Virág képei töltötték meg a Sméja Galériát.

Körtvélyfáy Dina

Unfer Szalai Virág látványos alkotásaira sokan voltak kíváncsiak a Sméja Galériában. A tárlatot július 29-ig lehet megtekinteni

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

Színültig megtelt érdeklődőkkel a kiállítás helyszíne. Az alkotót először Horváth Józsefné köszöntötte. Elmondta, mindig nagy öröm egy kiállításon részt venni, főleg akkor, ha egy kolléganőjük műveit tekinthetik meg. Egy könnyed verset is előadott, Aranyosi Ervintől a Vers és festmény című művet választotta. 
Ezt követően Balogh Attila, a Bartók Béla Művelődési Ház és Könyvtár munkatársa méltatta Unfer Szalai Virágot. 

– Közművelődési szakemberként mindig is fontos volt számomra a körülöttünk élő tehetségek felkutatása, és kicsit talán mentorálása, noszogatása, biztatása – fogalmazott. – Így elmondhatom, már rég felfigyeltünk Virág tehetségére. 

Neki is úgy hívták fel a figyelmét, hogy van az óvodában egy kolléga, aki szépen fest. Ekkor azt gondolta, persze, hiszen az óvónők mind szépen rajzolnak, ügyesen festenek, énekelni is tudnak. Egyszer azonban rákeresett a Facebookon a munkáira. 

– Pár napig szedegettem az állam a padlóról, mert igazi remekműveket láttam – mondta Balogh Attila. – Ahogy ő fogalmaz, ezek a „próbálkozásai”, de azt hiszem mindenki örülne, ha így tudna próbálkozni. 

Vigadtak - A kulturális program mellett számos rendezvény várta az elmúlt hétvégén az ácsiakat az Ácsi Vigasságok keretében. Fellépett Nagy Feró és a Beatrice, Szabyest, Lil G és a Karthago zenekar. A gyerekek a művelődési ház munkatársainak jóvoltából Kalandváros program keretében megkereshették az elveszett városkulcsot. A kicsik dodzsemre, kisvasútra is pattanhattak. Megrendezték a hagyományos Ács-Kapocs Fesztivált is, amelynek célja, hogy a határon túli testvértelepüléseikkel erősítsék meg összetartozásukat. Az eseményen helyi és vendégcsoportok is felléptek. 

Unfer Szalai Virág már óvodás kora óta rajzol. A Jókai Mór Gimnázium tanulója volt, ezekben az években Kopócs Tibor festőművésztől tanulhatta el a pasztell- és széntechnikák rejtelmeit. Többnyire tanulmányokat készített leginkább a középiskolás évek alatt. 2002-től 2006-ig Budapesten egy művészeti szakképző iskolában tanult díszítő festő, majd szobrász szakon. Itt ismerkedett meg és szeretett bele a festésbe, és az ecset lett a kedvenc használati tárgya. 
Ezt követően Angliában is élt, majd a családalapítás, gyerekek, lakás, munka témakörei foglalkoztatták. Ahogy mindezek a hétköznapok részévé váltak, újra sokat gondolt a festésre, 2016-ban pedig újra ecsetet vett a kezébe. 

A kiállításra Virág rengeteget készült, a Sméja Galériában 69 képet lehet megtekinteni. Balogh Attila a megnyitó végén virágcsokorral gratulált Virágnak, és arra kérte, pár év múlva újabb 60–70 képet hozzon el az ácsiak örömére a galériába. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában