Fesztivál

2022.06.04. 06:55

Gripenek húznak el Tata felett, mutatjuk, mikor láthatjátok őket

Két Gripen és egy harci helikopter is tiszteletét teszi Tata felett. A Magyar Honvédség járművei a 14. Tatai Patra programjának részeként lesznek láthatóak.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/MH 25. Klapka György Lövészdandár

Az MH 25. Klapka György Lövészdandár közösségi oldalán számolt be arról, hogy június 4-én szombaton, délelőtt 10 óra 15 perckor a Magyar Honvédség két JAS 39 Gripen típusú vadászrepülőgépe húz át Tatán, a Patara helyszíne felett. Mint írják, az említett időszakban Tata térségében a megszokottnál nagyobb mértékű hanghatás várható. 

A tatai dandár továbbá arról is beszámol, hogy a két vadászgép mellett a történelmi fesztivál részeként az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis Mi-24 típusú harci helikoptere délután 14:00-kor díszelgő áthúzást fog végrehajtani a rendezvény helyszíne felett. A dandár a lakosság megértését kéri.

Ahogy arról a város a közösségi oldalán beszámolt, pénteken megkezdődött a  14. Tatai Patara 1597 Török - kori Történelmi Fesztivál. Június 3-án délután a Tatai Vár török- kori átjárójánál került sor a hagyományos koszorúzási ünnepségre, mellyel évről-évre Pálffy Miklós és a várnál harcolt hősök emléke előtt tisztelegnek a fesztivál szervezői valamint közreműködői. Ezt követően a várudvaron a Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár Zenekara játszott a közönségnek, Balázs Attila őrnagy vezetésével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában