Kutyás verseny

2022.06.19. 20:40

Gazdát és kutyát egyaránt megizzasztott a mogyorósbányai terepfutó verseny

Csaholó kutyákkal küzdötték le az akadályokat.

Walczer Patrik

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Házi kedvencek csaholásától volt hangos szombaton a mogyorósbányai futballpálya és környéke, ahol a községi önkormányzat az esztergomi Canis Lupus Egyesülettel közösen immár második alkalommal rendezte meg a Kutyafuttában Mogyorósbányán elnevezésű időméréses akadálypályás terepfutó versenyt.

Havrancsik Tibor polgármester elmondta, hogy a munka oroszlánrészét a szervezet végezte el Pálinkás Ferenc vezetésével, aki az egyesület helyi tagja. A csapat két pályát jelölt ki, a fiatalok az egykilométeres rövidebb távon, míg a felnőttek a 6,5 kilométeres távon indulhattak el. Mind a két etapot lehetett kutyával, illetve kutya nélkül is teljesíteni, ám azoknak sem volt relatíve könnyű a helyzetük, akik négylábú kedvenceik nélkül érkeztek a versenyre, mivel az útvonalakon különböző nehézségű akadályok vártak rájuk. Ha a résztvevők nem teljesítették a feladatokat, akkor büntetőfeladatot kellett elvégezniük.

A rajt a futballpályán volt, ahol elsőként gumiabroncsokon kellett átfutni, majd zsákokat cipeltek és pókjárásban kúsztak át egy kisebb labirintuson. Az erdőbe egy, a tokodi önkéntes tűzoltók által alaposan feláztatott kis emelkedőn kellett feljutniuk, ahol elkezdődött a futam „nehezebb” része.

Az eredményhirdetés során Havrancsik Tibor adta át a korosztályonként legjobb időeredményt elérő versenyzőknek a serleget, továbbá minden nevező érmet és emléklapot kapott. Egyúttal a polgármester köszönetet mondott az egyesület tagjainak és segítőinek, méltatta a versenyzőket és bejelentette, hogy jövőre is lesz akadályfutás. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában