Kettő - egyben

2022.06.26. 15:30

Fesztiválozókkal telt meg a pajta, képeken az oroszlányi forgatag

Az autizmus és az idősek támogatása került a hétvégi rendezvény fókuszába.

W. Zs.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

Hívogató kertmuzsikával kedveskedett Kehl Kira, a Bakfark Bálint Zeneiskola növendéke a Pajtafesztiválra érkezőknek. A vendégek lágy melódia kíséretében léphették át szombaton a Szlovák Tájház udvarát. Akinek mindez még nem lett volna elég, ahhoz Deés Szilviának, az Oroszlány Barátainak Köre elnökének is volt egy-két szava. Köszöntőjében a Pajtafesztivál kezdetéről és az összejövetel mostani céljáról is hallhattak a résztvevők. Mint mondta, az elmúlt időszak programjaiban fontos szerep jutott a szociális érzékenységnek, és ez most sem volt másként. Mindközül az autizmus és az idősek támogatása került fókuszba a hétvégi rendezvényen.

Lazók Zoltán polgármester, valamint Nagyné Batin Erika, a Benedek Elek EGYMI intézményvezetője ajánlotta az érdeklődők figyelmébe a Borbálai Nyugdíjas Klub horgolt munkáit és a “Minden más, minden kék” rajpályázat kiállított darabjait a pajtában. Többek között Stettner Noémi Réka rajzát is, aki a Hunyadi Mátyás Általános Iskola hatodikos tanulója és akinek alkotása első helyet érdemelt. A diák különleges érzékenységgel, látásmóddal és kék színű ceruzával vetette papírra gondolatait, de így tett a többi oktatási intézmény nebulója is.

Remek kísérőprogramnak bizonyult Vágóné Mezei Mária fellépése, a környei táncegyüttes, a Herztöne Kapelle (Pusztavám) koncertje és a KaDarka előadása. Volt bográcsozás, sültek a lángosok és a kürtőskalácsok, végül a Mostjó zenekar népzenei kísérete zárta a fesztiválozók napját.

Kettő egyben - A Múzeumok éjszakája országos programba évről-évre bekapcsolódott a Szlovák Tájház is, azonban később is ünnepeltek a szlovákok hasonló keretek között. Éppen ezért, gondolva a programtorlódás elkerülésére, megszületett a fesztivál ötlete. Így a városban második éve működik Pajtafesztivál címszó alatt a Múzeumok éjszakája a Szlovák Tájházban. Tárlatvezetéssel, koncertekkel és kiállítással.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában