Csúcshódítás után

2022.06.06. 14:13

Egy expedíció csúcspontja: Suhajda Szilárd hazatért a Himalájából szeretteihez

A volt esztergomi diák május 14-én sikeresen elérte a Föld negyedik legmagasabb pontját. Június 4-én pedig újra magához ölelhette kisfiát, Somát. Az erről készült képek magukért beszélnek.

Kemma.hu

Forrás: Origo.hu/ Polyák Attila

Mint arról korábban beszámoltunk, Suhajda Szilárd volt esztergomi főiskolás május 14-én sikeresen elérte a Föld 4. legmagasabb pontját, a Lhoce 8516 méteres csúcsát. Mint azt tőle megszokhattuk, teljesítése ezúttal is tisztán, azaz mesterséges oxigén használata és serpák segítsége nélkül történt.

Suhajda Szilárd péntek este szállt le a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A hazatért hegymászót a családja várta, így kisfiát, Somát rögtön a karjaiba zárhatta a könnyekig hatódott alpinista.

Itthon. Az expedíció csúcspontja.

– így fogalmazott ezekről a pillanatokról közösségi oldalán Szilárd, aki máris tervezi a következő expedíciót, jövőre ugyanis a világ legmagasabb pontját, a Mount Everestet hódítja meg.

Hazatért Suhajda Szilárd a negyedik legmagasabb hegycsúcs megmászásából

Forrás: Origo.hu/ Polyák Attila

Június 2-án eluralkodik rajtam az izgalom! Könnyen otthon tudom érezni magam bárhol a világban, de ott van az ember otthon igazán, ahol szeretik. Nyughatatlan vagyok: várakozásom hamarosan véget ér. 

– írta Facebook-naplójában a sikeres hegmászó néhány nappal a hazaérkezés előtt.

Hazatért Suhajda Szilárd a negyedik legmagasabb hegycsúcs megmászásából

Forrás: Origo.hu/ Polyák Attila

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában