Tánc

2022.06.01. 20:00

Diótörő csapatban: ütős sikert arattak a nyergesújfalui táncosok

A záró lépésekre tizenhét országból hétezer remek táncos érkezett a világbajnokságra

Fenyvesi Károly

Forrás: beküldött

A lyircal stílusban táncolók mezőnyében, a dobogó harmadik fokára állhatott fel a horvátországi Porecben rendezett, Dance Star elnevezésű táncvilágbajnokság döntőjének senior kategóriájában a Diótörő Gyerektánc Egyesület hattagú csoportja. A Maráz Ágnes, Ballabás Luca, Tolnai Gertrúd, Janoschek Dóra, Birkés Réka és Szabó Sára alkotta csapat sikeres nagykanizsai selejtező után jutott a fináléba. A juniorcsapatban táncoló Janoschek Dóra, Birkés Réka, Godó Gréta, Kárász Hanna, Kárász Flóra, Kovács Hanna, Fekete Zsuzsanna, Endrédi Viktória és Füle Petra alkotta csoport éppen, hogy csak lemaradt a dobogóról. 

A záró lépésekre tizenhét országból hétezer táncos érkezett a világ minden részéből. A zsűriben olyan világhírességekre is várt a döntés, mint például a Jurassic Park legújabb részében látható ausztrál színész, Joel Elferink, Jelena Lecic szlovén balerina és Jennifer Lopez egyik táncosa. 

Csontos Mária táncművész, koreográfus, a Diótörő Gyerektánc Egyesület vezetője elmondta, hogy a döntőre a városi Zafféry Károly Szalézi Középiskola kisbuszával, illetve a fiatalok szüleinek autóival érkezett meg a csapat. A gyerekek nevezési díját, szállását, étkezését és egyforma melegítőjét önzetlen támogatásokból tudták kifizetni. A világbajnokság keretében szervezett események sorában a fiatalok részt vehettek egy színvonalas tánckurzuson, illetve egy olyan fantasztikus gálaesten, amelyen a világbajnokság legjobb koreográfiáit lehetett közvetlen közelről látni. 

A Diótörő Gyerektánc Egyesület csapata a sikeres világbajnoki szereplés után sem pihen. Készülnek például a jövő hét végére szervezett, dorogi KOSBOR – Térségi bor- és művészeti fesztiválra, ahol a kétnapos, ingyenes forgatag egyik fontos eleme a tánc lesz. Diótörős gondolatokkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában