Ünnepeltek

2022.06.25. 12:14

Császári falunap: jó buli, finom étkek és egy emlékplakett a tűzoltó egyesület elnökének

A császári falunapon kiosztották a Császárért emlékplakettet is. Az elismerést Egyházi Endre, a Császári Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke vehette át.

Raffael Veronika

Egyházi Endrének, a Császári Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnökének Beke Gyöngyi polgármester nyújtotta át az elismerést

Forrás: Császári önkormányzat

Fotó: Rimar Tibor

Játékok várták a falunapra kiérkező gyerekeket nemrégiben, akik a nap folyamán jégnyalókát és palacsintát is kaptak, és az összes látogatót egy tál gulyáslevessel is megvendégelték. A kicsik nagy örömére egy életnagyságú Minion és Hello Kitty is ellátogatott a faluba. A nagyobbak sem maradtak program nélkül, a napon fellépett a Kvintoperett, a Kefir és a Fantom együttes, a tűzzel pedig zsonglőrök adtak látványos műsort. 

Az önkormányzat minden évben kiosztja a Császárért-díjat is, hagyományosan olyan ott élő személyiségeknek, akik a falu fejlődésében, közösségi életében szerves részt vállaltak. Egyházi Endre 2012-től a francia kapcsolat kialakítása után sokat járt ki Alsaice-be, a flaxlandeni tűzoltókkal alakult ki testvérkapcsolat. Ennek köszönhetően 2013-ban egy Renault tűzoltóautóval lett gazdagabb az egyesület. Számtalan gyakorló és bevetési ruha került Magyarországra, nemcsak egyesületet látták el, hanem ez az adományozás kiterjedt az egész országra.

Sokat fejlődtek - Egyházi Endre 1987 óta, 35 éve tűzoltó. 2010 óta tölti be a Császári Önkéntes Tűzoltó Egyesület Elnöki tisztségét. Elnöksége alatt infrastrukturálisan nagyon sokat fejlődött az egyesület, jól megragadta a pályázati lehetőségeket. A leépült tűzoltószertár épületén több fejlesztés fűződik a nevéhez: segítségével készíttették el a szertár ajtaját, a szociális helyiségeket, a burkolatokat. Általa lett fűtés, víz és gáz bevezetve az egyesület székhelyén, emellett a parkosítás és a gyakorlópálya kiépítése is a személyéhez köthető. 

Szintén ekkor szén-monoxid-mérő, -elszívó ventilátor, búvárszivattyú és egyéb eszközök kerültek az egyesülethez. 2016-ban az egyesület elnöke megalakította a mentőcsoportot, amellyel szintén sok pályázaton ért el sikereket, így gyakorlóruhák, áramfejlesztő, szivattyú, majd egy Volkswagen Amaroc műszaki mentő autó teljes felszereléssel került Császárra. 2016-ban egy régi tűzoltófecskendőt állíttatott a faluközpontba tetővel, amihez az egyesület évfordulóján egy szép Szent Flórián-szobort készíttetett. Egyházi Endre munkáját elismerte a Tűzoltó Szövetség is, a tűzoltóknak adható egyik legrangosabb díjjal. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában