Orientációs nap

2022.06.02. 11:26

A tatai laktanyában most mindenki megtudhatja, milyen menő a katonai pálya

Június 17-én 9 órától nyílik a kapu. A regisztrációt a emailen várja az MH 25. Klapka György Lövészdandár.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

A Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár a jövőben több lehetőséget szeretne adni azok számára, akik a katonai pályán gondolkodnak, de nem rendelkeznek elég ismerettel arról, hogy képességeik, életkoruk, tanulmányaik alapján milyen beosztásokban és milyen lehetőségek között szolgálhatnának a Magyar Honvédségben.

Az orientációs napnak pont az a lényege, hogy a dandárhoz megküldött regisztráció kitöltése után az érdeklődők saját maguk tekinthessék meg a laktanyát belülről, megismerhessék a katonák mindennapjait, felszereléseit, fegyverzetét és haditechnikai eszközeit. Regisztrálni pedig az [email protected] e-mail címen lehet.

A program keretében szerepel majd a szállás lehetőségek ismertetése is, valamint bemutatásra kerülnek a nőtlen szállók, és természetesen személyügyi és pénzügyi tájékoztatóval is készülnek. Az alakulat egyik kiemelt értéke, hogy nagy múltra visszatekintő és jelenleg még fejlettebb aktív sportélet zajlik.

Olyan létesítményekkel rendelkezik  a tatai dandár, amely számos testedzés rendszeres elvégzését biztosítja az állomány számára. Ilyen például a 2021. novemberében átadott felújított sportcsarnok, a laktanya futópályája, vagy a kültéri CROSSFIT típusú tornakertje, amely szintén a 21. századi színvonalnak megfelelő sportolási lehetőséget nyújt, ráadásul munkaidőben.

A dandár parancsnoka, Lőrincz Gábor dandártábornok azzal a céllal szervezi meg június 17-én első alkalommal -majd ezt követően minden hónapban - az orientációs napot, hogy azok, akik vonzónak találják a katonai pályát, konkrét elképzeléssel távozzanak a nap végén, majd ezt minél nagyobb számban jelentkezés és bevonulás kövesse.

MH 25. Klapka György Lövészdandár orientációs nap
Forrás: MH 25. Klapka György Lövészdandár

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában