Megálmodták

2022.06.18. 08:40

A szerelem fázisai: Különleges produkciót álmodtak színpadra a komáromi színházban

Különleges produkciót álmodott színpadra Korpás Éva népdalénekes és Gergely Rozália rendező.

Körtvélyfáy Dina

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

Az énekesnő legújabb lemezét, mint fogalmaztak: "kibélelik" és koncertszínházi élményt kínálnak majd nézőiknek a Komáromi Jókai Színházban. A Szívharang #koncertszínház című darabról az Európa-udvarban található teázóban tartott sajtótájékoztatót Korpás Éva és Gergely Rozália.

A Szívharang című lemezem már eleve más volt, mint az eddigiek, mert az egészet egy konkrét témára fűztem fel, gyakorlatilag egy teljes történetet alkot. szerelem fázisairól szól, úgy, ahogy azt én megéltem az életem során. 

– mondta Korpás Éva. A

Gergely Rozáliát kereste meg azzal az ötlettel, mi lenne, ha ezt a történetet táncosokkal és bábokkal színpadra vinnék, aki lelkesen vállalkozott a feladatra.

Úgy gondolok a népzenére, hogy ez az a műfaj, ahol mindig rend van. A népzenében, népdalban megbonthatatlan a rendszer. Ezeket a gondolatokat kiegészítve jelennek meg az előadásban a bábok. 

– fogalmazott Gergely Rozália.  

Bár állatfigurákkal dolgoznak, ez nem azt jelenti, hogy gyerekdarabról lenne szó, az előadást inkább 16 éven felülieknek ajánlják a készítők. A bábok különféle síkokat jelenítenek meg. A halak, a madarak az ember érzelmi, fizikai síkjait, a kígyó pedig, mint motívum az emberi kapcsolatok mozgatórugója. A madár emellett gyakorta megjelenik a népzenében is, a halak és a kígyó pedig a Bibliában. A bábok extravagáns, neonszínűek lesznek, amelyek radikálisan különböznek a népi világ hagyományaitól.

A darabban tizenhatan állnak majd színpadra Korpás Éva mellett. Öt népzenész: Csernók Klári prímás, Takács Ádám hegedűs, Papp Endre brácsás, Kuti Sándor cimbalmos, Hanusz Zoltán nagybőgős, hat énekes lány: Czajlik Boglárka, Janovszki Csenge, Korpás Réka, Lakatos Lili, Szabó Júlia, Zsoldos Viktória. Két bábszínész: Bánky Sára, György Zoltán Dávid, valamint három táncművész: Tókos Attila, Paput Júlia, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, ifjabb Zsuráfszky Zoltán, a Magyar Állami Népi Együttes művészei. Az előadás június 23-án 19 órakor kezdődik a Komáromi Jókai Színházban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában