Levendulaszüret

2022.06.15. 11:00

A Pilis lábánál is megkezdődött a levendulaszüret

Az elmúlt hétvégén kezdődött el a szüret a Pilis lábánál lévő Pálos Gyógynövénykertben, ahol az érdeklődők a levendula mellett kakukkfüvet, rozmaringot és zsályát is szedhettek maguknak.

Walczer Patrik

Erős Gábor is részt vett a kesztölci levendulaszüreten

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Kara József Zoltán, a Kesztölci Gasztro- és Borkultúráért Egyesület elnöke, illetve Szivek Péter, a helyi Szivek Pince borásza, az egyesület egyik alapítója a helyszínen mesélt Erős Gábornak, a térség országgyűlési képviselőjének a kezdetekről. Elhangzott, hogy a szervezet kezdeményezésére, a Magyar Pálos Renddel való együttműködés jegyében született meg 2016-ban a gyógynövénykert. Ily módon szerették volna ugyanis felidézni a Kesztölchöz tartozó Klastrompusztán egykor élt pálosok kultúráját és növénytermesztő tevékenységüket. A szervezők azt kérték mindenkitől, hogy vigyenek magukkal metszőollót, ugyanakkor papírtáskát biztosítottak nekik a szürethez. A kertben felállítottak egy szelfipontot is, ahol sokan készítettek fényképet a frissen szedett levendulával is. Bárki megkóstolhatta az egyesület által készített gyógynövényes limonádét, míg az Erika Cukrászdában erre az alkalomra készített levendulás-málnás és zsályás-narancsos fagyit lehetett fogyasztani.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában