Vándordíj

2022.06.11. 21:39

130-an vették célba az érmeket a tatai várnál rendezett történelmi íjászversenyen

Immár 15. alkalommal rendezte meg a Tatai Történelmi Íjászversenyt a Tatai Celőkék Íjász Szakosztálya

Vá. T.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

A tatai várudvarnál, illetve a tóparton 24 állomás várta június 11-én, szombaton az ország minden részéről idesereglett összesen 130 versenyzőt. A Magyar Íjász Szövetség történelmi versenyszabályzatához hasonlóan a résztvevők három kategóriában mérettethették meg magukat: történelmi íj, botíjak, illetve vadász íjak, amely kategóriába a csak favesszővel és madártollal szerelve, kifutóval rendelkező botíjak is beletartoznak.

A versenyen mindenféle korosztály képviseltette magát, a minik (9 év alattiak), a gyerekek (10-14 évesek), az ifjúságiak (15-17 évesek), a felnőttek (18-50 évesek), valamint a „tiszteletreméltók”, vagyis az 51 év felettiek is íjat ragadtak. Az egyéni indulók mellett a csapatokat is elismerték. Egyéniben érmek és oklevelek találtak gazdára, míg a legjobban teljesítő csapat Tata város vándordíjával, a néhány éve elhunyt Cs. Kiss Ernő fafaragó művész alkotásával gazdagodott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában