Vizsga

2022.05.03. 20:00

Videó: íme az idei matematika érettségi megoldásai

Kedden sokak mumusával, a matek vizsgával folytatódott az érettségizők fontos hete. Félórás videóban mutatjuk nektek a feladatok megoldásait.

Kemma.hu

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Szűr Annamária

A magyar érettségit követően, kedden a diákoknak a matek feladatsorral kellett megbirkózniuk. A végzősök először az I. (45 perc), majd a II. feladatlapot (135 perc) oldhatták meg. Most videóban mutatjuk meg a megoldásokat.

Ahogy a korábbi években is, középszinten az első rész 10-12 feladatból állt, amelyek az az alapfogalmak, a definíciók, az egyszerű összefüggések ismeretére összpontosított. A második feladatlap két részre oszlott. Az A jelű rész három feladatot tartalmazott, amelyek egy vagy több kérdésből álltak. A B jelű rész három, egymással megegyező pontszámú feladatból állt, amelyek közül a vizsgázó választása szerint kettőt kellett megoldani.

A 2022-es matematika érettségi feladatlapokat Horváth Péter, a győri Révai Miklós Gimnázium igazgatója is kitöltötte, majd részletezte a kisalfold.hu-nak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában