Múltidéző

2022.05.11. 20:00

Veterántalálkozót tartottak a tatabányai Kodály-iskolában

Csaknem félszáz pedagógust kutattak fel azok közül, akik 1975 és 1987 között, Murányi Ferenc igazgató vezetése alatt hosszabb ideig tanítottak ebben az intézményben.

Sugár Gabi

Csoportkép is készült a veterántalálkozó résztvevőiről

Forrás: 24 Óra

Fotó: Beküldött

Veterántalálkozót szerveztek a Kodály Zoltán, egykori nevén az V. Számú Általános Iskolában. A hagyományteremtő céllal életre hívott múltidéző eseményre a szervezők az 1975 és 1987 között az intézményben dolgozó pedagógusokat invitálták meg.  Az aulában terített asztalok mellett a két mosolygós szervező, Langner Kornélia, a Kodály Zoltán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola német-magyar szakos pedagógusa, valamint Petőné Novák Tünde nyugalmazott pedagógus várta az érkezőket. 

Az elmúlt időszakban több régi kolléga keresett fel bennünket, hogy rendezzünk egy találkozót, ahol a rég nem látott munkatársak találkozhatnak. A hosszú pandémia alatt sajnos még inkább elszigetelődtünk egymástól, ezért éreztük úgy, hogy eljött a pillanat e különleges összejövetel megszervezésére.

 – mondta Langner Kornélia. 

Csaknem félszáz pedagógust kutattak fel, azok közül, akik 1975 és 1987 között, Murányi Ferenc igazgató vezetése alatt hosszabb ideig tanítottak ebben az intézményben. Közülük huszonkilencen fogadták el a meghívást.  Petőné Novák Tünde az intézmény nyugalmazott pedagógusaként segítette a szervezést. Több mint négy évtizeden keresztül tanított az intézményben, s harmincöt esztendőn át néptánccsoportot is vezetett. 

Nagyon sok kedves emlék köt ide. Gyermekeim is itt kezdték az iskolai tanulmányaikat 

– mesélte, és hozzátette: a pedagógusok legfontosabb ismérve régen és mai is a hivatásuk szeretete. A köszöntések után vacsora következett, majd nosztalgiajáték, s közös ének is szerepelt a programban.

Fotóalbumok- A rendezvényen hamar előkerültek a régi fotóalbumok, volt, aki egy-egy kedves könyvvel érkezett, amely megannyi emléket idézett fel az érkezőkben. S batyus nosztalgiapartihoz méltóan még néhány finom hazai készítésű sütemény is az asztalokra került. A viszontlátás örömében a nagy ölelkezések és hangos köszöntések után alig akart elcsitulni a vendégsereg, akik közül voltak, akik már nyugdíjba mentek, mások még ma is tanítanak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában