Nők körmére néz

2022.05.02. 20:10

Tóth Gabi és Vera kezén is dolgozott már Balázs, az oroszlányi műkörmös

Babér Balázs letette már névjegyét Svájcban és Törökországban is. Géllakkok, több száz zselészín és strasszkövek – ezek a munkaeszközei, mióta a műkörmözés tölti ki mindennapjait.

Wágner Zsanett

Forrás: beküldött

– Festettem és festek. Csiszoltam és csiszolok. Csak az egyenes felület helyett most a domborút – érzékelteti a különbséget Babér Balázs az asztalos szakma és a műkörmözés között. Eredeti szakmáját a 2008-as gazdasági válság miatt kényszerült háttérbe szorítani, és szakmaváltásban gondolkodott. Az oroszlányi férfi úgy érzi, nincs nőies és férfias állás. Kreatív szakma létezik.

Balázs látta, hogy barátja milyen jól boldogul a szépségszalonban, így aztán ő is kipróbálta magát a szakmában. Nem tagadja, kezdetben volt mit tanulnia és elsajátítani a fogásokat, de szépen lassan olyan nagy lett a kereslet a munkája iránt, hogy őt idézve bolond lett volna abbahagyni a körmözést

– Tízből tíz ember azt gondolja, hogy gond van a nemi identitásommal. Ha így lenne, akkor nem nők között tölteném a napom jelentős részét – válaszolt Balázs lapunknak arra a kérdésére, mennyire gondolja nőies szakmának a körmözést és milyen reakciót vált ki az emberekből, ha munkájáról kérdezik. 

– Eleinte barátoknak, ismerőseimnek és a családomnak készítettem körmöket, aztán egyre jobban elterjedt a hírem Oroszlányban és a fővárosban is, ahol nagyszerű lehetőséget kaptam szalonban dolgozni. Évek teltek el, és kaptam külföldi ajánlatokat. Svájci bárokban minden harmadik héten vállaltam munkát. Első blikkre megmosolyogtató, de van pénz a szakmában és ez vonz a mai napig – összegezte Balázs, akivel egy budapesti munkanap után találkoztunk. 

– A körmözés segített jobban kiismerni a nőket. Magánéleti gondjaik esetén releváns választ tudok adni arra, hogy mi, férfiak, miért éppen úgy reagálunk az adott szituációban. Még azt is mondhatnám, a gyengébbik nem éppen ezért szeret hozzám járni – felelte Balázs, aki szinte egy-két eset kivételével csak visszatérő arcokkal találkozik. Úgy emlékszik, a legnagyobb elismerést Törökországban kapta, amikor több közül felismerték munkáját. 

– Abszolút tisztában vagyok a trendekkel, de elsősorban a vendég személyiségét veszem alapul. Hozzájuk passzoló körmökkel lesz igazán stílusos az alkotás. Ha kell, hat órán át készítem. Egy a lényeg, tökéletes munkát szeretek kiadni a kezeim közül – válaszolja műkörmös, akinek vendégei között sok híresség is megfordult, többek között a Tóth testvéreknek, Gabinak (balra) és Verának is készített szép körmöket. Mindemellett Balázs sem veti meg az asztalos munkát. Szerinte jól jött ez a végzettség, főleg a világjárvány idején, amikor ismét eredeti szakmájában látott nagyobb potenciált. 

Néhány év alatt asztalosból lett műkörmös - Babér Balázs tíz éve foglalkozik műkörmökkel. Imádja a munkáját. Az ellenlábasoknak azt üzeni, nincs olyan, hogy női vagy férfi szakma. Szerinte ebben az esetben esztétikai érzékről beszélhetünk, ami neki ugyanúgy van, akár egy nőnek. Igazi világutazó, Kanadában is élt több éven keresztül és asztalosként dolgozott. Balázs szabadidejében szívesen rajzol, főként grafikákat és a portrékat kedveli. Szívesen tölti idejét kisfiával és kutyáival oroszlányi otthonában. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában