Díjak

2022.05.03. 07:00

Tatabányai tűzoltó és esztergomi gátőr is kapott elismerést a tűzoltók napján

Május másodikán rendezték meg a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon a katasztrófavédelem központi tűzoltónapi ünnepségét.

Kemma.hu

Forrás: BM OKF

Fotó: Szőke Péter

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság épületében megtartott ünnepségen részt vett dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató, műveleti, hatósági és gazdasági helyettese, illetve a szakmai szervezetek vezetői. 

Az eseményen Fülep Zoltán tűzoltó ezredes, megbízott országos tűzoltósági főfelügyelő mondott ünnepi beszédet. Köszöntőjét azzal kezdte, hogy az idei tűzoltónap kicsit más, mint a korábbiak, hiszen végre nem a virtuális térben, hanem személyesen ünnepelhetünk. 

–Egy kiemelt napot nem az tesz ünneppé, hogy pirossal szerepel a naptárban, hanem az, hogy az adott eseményhez milyen személyes, történelmi, társadalmi emlékek, magasztos eszmék tartoznak, és azokat hogyan tudjuk megragadni, sajátunkká tenni – emelte ki. 

Fülep Zoltán emlékeztetett arra, a világjárvány mára a mindennapok szerves részévé vált, a szomszédos országban dúló háború pedig újabb terheket ró mindenkire, civilekre és a lakosság védelmét ellátókra egyaránt. 

– Ezek az események tovább növelik az amúgy is felgyorsult világunk fordulatszámát, amely pörgéséből időnként ki kell lépnünk, erre is alkalmas ez az ünnep. Lehetőséget ad arra, hogy kissé lassítsunk, elgondolkozzunk a múltból származó emlékeken, a jelenben végzett tevékenységünkön, és a jövőben járandó út irányain – fogalmazott az ezredes.

Dávid Balázs esztergomi gátőr volt az egyetlen vízügyes díjazott
Dávid Balázs esztergomi gátőr volt az egyetlen vízügyes díjazott
Forrás: beküldött

A beszéd és az ünnepi műsor után dr. Góra Zoltán országos katasztrófavédelmi főigazgató a tűzoltóság, illetve utólagosan a polgári védelem napja alkalmából miniszteri, főigazgatói elismeréseket, előléptetéseket adott át. Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere

  • életútja elismeréseként tűzoltósági tanácsosi címet adományozott Simonics Róbert tűzoltó alezredesnek, a Tatabányai Katasztrófavédelmi Kirendeltség osztályvezetőjének.
  • A katasztrófavédelem területén, önkéntesen végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként a Katasztrófavédelem Önkéntes Támogatásáért Emlékérmet adományozott Faragó Róbertnek, az Alcufer Kft. telepvezetőjének.
  • Az Ukrajnában kialakult helyzet miatt március elsején elmaradt a Polgári Védelem Napja alkalmából tervezett ünnepség, így az elismeréseket a május másodiki rendezvényen adta át dr. Góra Zoltán altábornagy. Az országos katasztrófavédelmi főigazgató a katasztrófavédelem munkájának támogatása érdekében kifejtett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként emlékérmet adományozott Dávid Balázsnak, az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság esztergomi gátőrének.
  • A főigazgató munkakörében hosszú időn át végzett, kiemelkedő teljesítménye elismeréseként a Tűzoltóság Napja alkalmából soron kívül előléptette tűzoltó őrnaggyá Maszlavér Jácint Béla tűzoltó századost, a Komáromi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnokát.
  • A beosztásában hosszú időn át végzett kiemelkedő munkája elismeréseként dicséretben és jutalomban részesítette Galba Balázs tűzoltó őrmestert, az Esztergomi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját, Jüllich Balázs tűzoltó főhadnagyot, a Kisbéri Katasztrófavédelmi Őrs katasztrófavédelmi megbízottját és Sikos Károly Álmos tűzoltó őrmestert, a Tatabányai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját.
Dávid Balázs esztergomi gátőr volt az egyetlen vízügyes díjazott

Forrás: beküldött

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában