Környezetvédelem

2022.05.11. 16:00

Rédén és Agostyánban is felfedező utakat tettek a diákok

A Vérteserdő szakemberei négy helyszínen beszéltek a környezetvédelem fontosságáról a tanulóknak.

Mórocz Károly

Rozmann Hajnalka mutatta be a diákoknak az Agostyáni Arborétumot

Forrás: Vérteserdő Zrt.

Fotó: Beküldött

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma ebben az évben is meghirdette a Fenntarthatósági Témahetet, amelynek célja a környezet védelméhez kapcsolódó különféle üzenetek terjesztése a diákok körében. Az akcióhoz – amelynek fővédnöke Áder János köztársasági elnök volt, kiemelt támogatója pedig a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány – kapcsolódtak az állami erdőgazdaságok is. A Vérteserdő Zrt. a korábbi évekhez hasonlóan igyekezett felhívni a fiatalság figyelmét a környezetvédelem fontosságára, a mértéktartó, fenntartható életmód kialakítására. Az iskola falai közül felfedezőutakra induló diákokat szakembereik erdei környezetben, négy helyszínen várták.  Az Agostyáni Arborétumban sétálva Rozmann Hajnalka arborétumvezető az erdő védelméről, a megőrzés fontosságáról beszélt. 

Rédén, Varga János tulajdonos, a 24 Fenyő tanösvény ötletgazdája bocsátotta rendelkezésre az Intézőházat a Fenntarthatósági Témahét rendezvényeihez. Az egykori Esterházy-birtokhoz tartozó épületben Farkas Lajos, Réde polgármestere fogadta az iskolai csoportokat. Az Intézőházban lévő vadászati és természetrajzi gyűjtemény megtekintése után a 24 Fenyő tanösvényen Laki Balázs erdészeti igazgató és Baracs Zsolt erdész kalauzolta a résztvevőket, ismertetve az erdő- és vadgazdálkodás rendszerét, sajátosságait és nélkülözhetetlen szerepét. Kőhányáson, a Németvölgyi tanösvényen Gál Árpád hivatásos vadász mesélt a fenntartható vadgazdálkodásról, valamint az erdész, vadász munkájáról. A Vérteserdő Zrt. programjain a hét során hat általános iskolából csaknem 250 tanuló vett részt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában