Épületátadás

2022.05.24. 07:03

Orvosi szobákat, könyvtárt, biciklis pihenőt avattak a Bakonyalján

Rendelő és könyvtár egy helyen.

Raffael Veronika

A majd’ 220 éves épület előtt vágták át a szalagot

Forrás: 24 Óra

Sikeres pályázatok eredményeit avatták: a felújított orvosi rendelő, a könyvtár és a volt tűzoltószertárból kialakított kerékpáros pihenőhely átadási ünnepségét tartották nemrégiben Bakonybánkon. Az épületek a megyei önkormányzat által koordinált TOP, a Magyar Falu Program és más állami források segítségével újultak meg – közölte Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzata. 

Az ünneplőket Nagyné Farkas Marianna polgármester köszöntötte, majd az óvodások és iskolások műsora után Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő mondott beszédet, aki Popovics György, a megyei közgyűlés elnökének üdvözletét is tolmácsolta. Az ünnepségen jelen voltak a környék polgármesterei is, így Súr Község Önkormányzata nevében Sógorka Miklós polgármester is. Az ünnepélyes szalagátvágás az 1807-ben épült és teljes egészében megújult Bezerédy-kúria előtt történt, ahol a védőnői és gyermekorvosi rendelő, valamint könyvtár kapott helyet. Az épület három elnyert pályázatból és település 6,3 millió forintos önerejéből renoválódhatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában