Vöröskereszt

2022.05.09. 18:05

Most fát ültettek, de a fő céljuk, hogy Komáromban a gyerekek is tudjanak életet menteni

A Vöröskereszt alapítójára, Henry Dunant-ra emlékeztek Komáromban május 9-én. A helyi szervezet két új bázisintézménnyel büszkélkedhetett el az eseményen.

K. D.

Forrás: 24 Óra

Fotó: K. D.

A megemlékezők Henry Dunant születésének évfordulója alkalmából fát ültettek a komáromi Petőfi Sándor Általános Iskola előtt. A jeles eseményen iskolások, óvodások, pedagógusok és a Vöröskereszt képviselői vettek részt.

Oláh Gábor, a Magyar Vöröskereszt területi koordinátora lapunknak arról beszélt, ennek a napnak a nagyszerűségét növeli, hogy két bázisintézmény csatlakozott hozzájuk: a Színes és a Szivárvány Óvoda. Ennek apropójából táblát is lelepleztek a két intézményben. Két bázisiskolájuk is van, a Petőfi-iskola és a Komáromi Jókai Mór Gimnázium.

Oláh Gábor hangsúlyozta: fontos, hogy a gyerekeket már egész kicsi korukban felkészítsék arra, ne essenek pánikba a veszélyhelyzetekben, és hatékonyan tudjanak segíteni másoknak. Megtanítják őket az újraélesztésre, a kötözésre, a legkisebbeknek pedig elmagyarázzák, kit értesítsenek telefonon, ha baj van. A jeles nap folyamán véradást is szerveztek a városban, a közösségi házban nyújthatták kezüket azok, akik segíteni szerettek volna embertársaikon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában