Vizit

2022.05.11. 14:00

Megy az adok-kapok a sárberki rendelő miatt

Tanácstalan orvos és beteg: január óta minden esős napon beázik az egészségügyi intézmény.

Wágner Zsanett

Pozsonyiné Benczik Ilona asszisztens minden nap felmos

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Úgy tudjuk, januárban kezdődtek a problémák. Először a mennyezeten jelentkeztek a beázás nyomai, amik napról napra nőttek. Hónapok és számtalan esőzést követően elkezdett leperegni a vakolat is az egészségügyi intézmény egyik rendelőjében. Láthattuk, hogy a csap megnyitása után az oldalsó falakból is szivárogni kezd a víz, az állapotot vélhetően vezetékcsere szüntetné meg. Nem tud mit tenni orvos és beteg sem, csak várni. 

Megtudtuk: helyszíni szemle már történt az ügyben, érdemi előrelépés azonban nem. Kérdéseinkkel a fenntartóhoz, a tatabányai önkormányzathoz fordultunk. Onnan azonban csak hetekkel később kaptunk választ. E-mailben tájékoztattak arról, hogy a hivatal helyett más az ügyben illetékes szervezet. Megnevezték a képviselőt és az elérhetőséget is feltüntették. 

Az épület karbantartásáért a Tatabányai Gazdasági és Műszaki Ellátó és Szolgáltató Szervezet (GAMESZ) felel. Megkeresésünkre Salló Győző, a szervezet vezetője reagált. Mint mondta, tudnak a problémáról és tervezett az épület felújítása. 

A teljes tetőt ki kell cserélni. Mind a 820 négyzetmétert. A munkálatokhoz több mint 5 millió forint szükséges. Meg kell szüntetni a kézmosó dugulását, és ehhez az aljzatbetont meg kell bontani 

– sorolta Salló Győző a rekonstrukcióra váró, az 1980-as években épült sárberki háziorvosi rendelőről. Továbbá elmondta, hogy a tervek már megvannak, csak a megfelelő időpontra várnak, amikor a szakemberek zavartalanul hozzákezdhetnek a munkálatokhoz.

Salló Győző úgy gondolja, nyáron a szabadságok alatt orvosolható lesz a probléma. Végszóként utalt rá, hogy az erre a célra elkülönített összeg a városi költségvetésben jóval kevesebb, mint a megelőző években, tehát súlyozni kell a városban található 34 felnőtt háziorvosi körzet sorsát illetően. Addig is bíznak az égiek támogatásában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában