Környezetvédelem

2022.05.22. 14:37

Megtisztították az temető környékét, aztán bográcsozni kezdtek a tatabányai önkéntesek

A Fidelitas Tatabányai Szervezete immáron tizedik alkalommal valósította meg a Tegyük tisztába! környezetvédelmi akcióját Síkvölgyön.

Szász Dalma Kitti

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

A hívó szóra május 22-én a Tatabányai 4x4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, valamint a Profession kutyaiskola tagjai is csatlakoztak  a szervezethez. A program szervezője és támogatója Kupcsok Péter önkormányzati képviselő volt, aki egyben a Fidelitas tatabányai elnöke is. 

– A mai kezdeményezésünk célja az, hogy a Síkvölgyi temető környékét megtisztítsuk az illegális szemétkupacoktól. Az állatvédelem mellett kiemelten fontos számunkra az is, hogy ezekkel a természetvédelmi akciókkal példát mutassunk a fiatalabb generációnak, hiszen környezetünk védelme, megóvása épp annyira fontos, mint az állatok védelme. De nem hunyhatunk szemet a klímaváltozás felett sem, éppen ezért sokszor ültetünk fákat is – részletezte a környezetvédelmi akció előtti sajtótájékoztatón Kupcsok Péter. Hozzátette, a képviselői keretéből rendszeresen támogatja a tatabányai terepjárósok működését, hiszen ők ékes példái a becsületes és tisztességes önkéntes munkának Tatabányán és vonzáskörzetében. 

Jó hangulatú összefogás - A szemétszedési akció végül csaknem 50 önkéntessel kezdődött meg. Először a kutyaiskola mögötti részt tisztították meg, s így haladtak tovább a temető irányába. Kupcsok Péter 2 óra aktív szemétszedés után elmondta, hogy legfőképpen háztartási hulladékokkal, gumiabroncsokkal, PET palackokkal és építési törmelékkel találkoztak, amelyek már bezsákolt formában várják, hogy elszállítsák őket a hulladékudvarba. A képviselő kérdésünkre azt is elmondta, hogy az akciót egy közös bográcsozással zárja.

A politikus kiemelte, hogy a közeljövőben szeretne a tatabányai képviselő-testület elé beterjeszteni egy olyan előterjesztés, amelynek célja az lenne, hogy szigorítsák a hulladéklerakás szabályait. Ugyanis számtalan alkalommal előfordult már, hogy egy-egy megmozdulásuk alkalmával le nem bomló hulladékokkal is találkoztak. Mint mondta, itt drasztikus és érdemi fellépésre lesz szükség ahhoz, hogy felszámolják ezeket az illegális tevékenységeket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában