Környezetvédelem

2022.05.22. 14:37

Megtisztították az temető környékét, aztán bográcsozni kezdtek a tatabányai önkéntesek

A Fidelitas Tatabányai Szervezete immáron tizedik alkalommal valósította meg a Tegyük tisztába! környezetvédelmi akcióját Síkvölgyön.

Szász Dalma Kitti

Forrás: 24 Óra

Fotós: Novotni Ákos

Forrás: 24 Óra

Fotós: Novotni Ákos

A hívó szóra május 22-én a Tatabányai 4x4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, valamint a Profession kutyaiskola tagjai is csatlakoztak  a szervezethez. A program szervezője és támogatója Kupcsok Péter önkormányzati képviselő volt, aki egyben a Fidelitas tatabányai elnöke is. 

– A mai kezdeményezésünk célja az, hogy a Síkvölgyi temető környékét megtisztítsuk az illegális szemétkupacoktól. Az állatvédelem mellett kiemelten fontos számunkra az is, hogy ezekkel a természetvédelmi akciókkal példát mutassunk a fiatalabb generációnak, hiszen környezetünk védelme, megóvása épp annyira fontos, mint az állatok védelme. De nem hunyhatunk szemet a klímaváltozás felett sem, éppen ezért sokszor ültetünk fákat is – részletezte a környezetvédelmi akció előtti sajtótájékoztatón Kupcsok Péter. Hozzátette, a képviselői keretéből rendszeresen támogatja a tatabányai terepjárósok működését, hiszen ők ékes példái a becsületes és tisztességes önkéntes munkának Tatabányán és vonzáskörzetében. 

Jó hangulatú összefogás - A szemétszedési akció végül csaknem 50 önkéntessel kezdődött meg. Először a kutyaiskola mögötti részt tisztították meg, s így haladtak tovább a temető irányába. Kupcsok Péter 2 óra aktív szemétszedés után elmondta, hogy legfőképpen háztartási hulladékokkal, gumiabroncsokkal, PET palackokkal és építési törmelékkel találkoztak, amelyek már bezsákolt formában várják, hogy elszállítsák őket a hulladékudvarba. A képviselő kérdésünkre azt is elmondta, hogy az akciót egy közös bográcsozással zárja.

A politikus kiemelte, hogy a közeljövőben szeretne a tatabányai képviselő-testület elé beterjeszteni egy olyan előterjesztés, amelynek célja az lenne, hogy szigorítsák a hulladéklerakás szabályait. Ugyanis számtalan alkalommal előfordult már, hogy egy-egy megmozdulásuk alkalmával le nem bomló hulladékokkal is találkoztak. Mint mondta, itt drasztikus és érdemi fellépésre lesz szükség ahhoz, hogy felszámolják ezeket az illegális tevékenységeket.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában