A hegy leve

2022.05.14. 20:08

Lovashintón utaztak, kérdőíven értékelhették a borosgazdákat az Etei Borünnep vendégei

Az Etei Borbarát Kör szervezésében tartott szabadtéri rendezvényre érkezőket lovashintón szállították a falu pincesorához.

Raffael Veronika

Fotó: Tatai Márta

Felhőtlen időben, immár negyedik alkalommal rendezték a faluban az Etei Borünnepet az elmúlt hétvégén. Az Etei Borbarát Kör szervezésében tartott szabadtéri rendezvény vendégeit lovashintón szállították a falu pincesorához, hogy ott – a jelenleg még bimbózó szőlőtőke-ültetvények közötti festői kilátásban kóstolhassák a 15 nyitott pince nedűit.

Az ünnepre csaknem 250 borbarát érkezett, akik a bejárható által számos borfajtát és mustot is kóstolhattak. A központi sátorban marhapörkölt főtt, a pincéknél paprikás krumplit, őz-, és kakaspörköltet kínáltak. Az ünnepen Rácz­né Kis Ágnes vezetésével sütötték az ízes és kakaós palacsintát az asszonyok, melyhez többen is adakoztak a községben lekvárjukból. 

A hagyománnyá vált eseményről a borbarát kör elnöke, Tatai Ferenc elmondta: a gazdák több visszajelzést is kaphattak a vendégektől. 
– A kora délután kezdődő programon a köszöntő után bemutatkoztak a „Nyitott Pince” tulajdonosai, a résztvevők megismerhették a pincék múltját és kínálatait, gazdáit. Ezt követően került sor a kóstolásokra, a beléptetőpontnál mindenki kapott egy pinceelégedettségi kérdőívet. A három kérdésből álló felmérés alapján a borünnepen nyertest is hirdettünk – számolt be az elnök az eseményről, amelyen később aztán a Kenderkóc Népi Játszóház is megnyitotta kapuit, ahol népi ügyességi játékokkal, babakonyhával és kézműves-foglalkozással várták a kicsiket. A nap folyamán fellépett a Bellő Zenekar, Molnár Gábor és Molnár-Tálos Orsolya pedig táncházat tartottak. A rendezvényt pedig a Kormorán zenekarból Vadkerti Imre és Szűcs István duója zárta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában