13-as főút

2022.05.13. 19:45

Lezárnak egy fontos útszakaszt Komáromnál - folytatódik a felújítása

Elkezdődik a 13-as és a 132-es főutak komáromi körforgalmú csomópontjában a kopóréteg építési munkái, emiatt lezárásokra kell számítani.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A munkálatok május 14-én szombaton kezdődnek, adta hírül a Magyar Közút. Az építéstechnológiai és forgalombiztonsági követelmények szükségessé teszik a 13-as főút lezárását az 1-es főút és a 132-es főút közötti (Komárom nyugati elkerülő) szakaszon. A kijelölt terelőút Komáromon át vezet. A csomópont aszfaltozására előreláthatólag május 14-15. között, vagyis szombaton és vasárnap kerül sor. 

A kivitelező szakemberei nappal jelzőőrös, forgalomirányítás mellett dolgoznak, egyirányú forgalom fenntartása mellett. Az aszfaltburkolat építését követően a lezárást feloldják a szakemberek. A csomóponti ágakon a kapcsolódó munkák miatt a május 16-ai héten helyi terelések még várhatók.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri az autósokat, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek, a munkaterületekre figyelmeztető és ott érvényben lévő korlátozásokat tartsák be. A közlekedőknek ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu  weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A társaság a közlekedők türelmét és megértését kéri, a felújítást az ő érdekükben végzik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában