Testületi ülés

2022.05.25. 14:48

Kezdődik az aszfaltozás, nem parkolhatnak kamionok és buszok a komáromi Vásártéren

Az önkormányzat továbbá emeli a városi intézmények vezetőinek illetményeit június elsejétől, tekintettel eredményes munkájukra.

K. D.

Forrás: 24 Óra

Fotó: K. D.

Júniustól nem parkolhatnak kamionok és buszok a Vásártéren, akár már jövő héten megindulhat a Koppányvezér út aszfaltozása – derült ki a komáromi testületi ülésen. Az önkormányzat továbbá emeli a városi intézmények vezetőinek illetményeit június elsejétől, tekintettel eredményes munkájukra. 

Döntést hozhattak a településrendezési eszközök módosításával kapcsolatban is, mert megérkezett az állami főépítész záróvéleménye is az ügyben. Így megvalósulhat a Monostori hídra vezető körforgalomból a Puskás Tivadar utca irányába vezető bekötő út vonalvezetésének módosítása. 

Módosították a közterületekről szóló önkormányzati rendeletet is, eddig ideiglenesen parkolhattak kamionok és buszok a Vásártéren. Ez júniustól már nem lehetséges, dr. Kreft-Horváth Loránd alpolgármester arra kérte a felügyeleti szerveket, hogy tartassák be az intézkedést.

Takács József önkormányzati képviselő jelezte, a molaji városrészből is sok panasz érkezik, mert a kamionosok a lakókörnyezetben várakoznak. Az önkormányzat szeretné elérni, hogy a gazdasági társaságok biztosítsanak parkolóhelyet a kamionosoknak, hogy a lakók nyugalmát ne zavarják. 

Czita János alpolgármester hangsúlyozta, a koppánymonostori fő ivóvízvezeték cseréje befejeződött, a mellékutcákat is rákötötték, a víz minősége pedig kiváló. Hozzátette, így elkezdődhet a Koppányvezér út aszfaltozása is. A kivitelező cégtől azt a tájékoztatást kapta, valószínűleg a jövő héten elkezdik a munkát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában