Verseny

2022.05.17. 20:18

Jó borok érkeztek Nyergesre a Duna két partjáról

Lőrincz Gábor és Vincze Ferenc aktív közreműködésével, Bogár Tibor volt a főszervezője annak a nyílt borversenynek, amelyet a városi önkormányzat és a Vinum Ister-Granum Regionis Borlovagrend szervezett.

F. K.

Munkában a Szabó-Horváth-Robotka trió

Forrás: 24 Óra

Fotó: Fenyvesi Károly

 Tizenkilenc nevező ötven mintája érkezett meg helyből, illetve a Duna túlsó partjáról, a felvidéki Madarról a Civilek Házába. A sikeres szereplésben bízók a csatába küldött nedűiket két darab hét és féldecis üvegben tették le az alkalmi raktárban. A palackok feliratán olvasható volt a sikerre pályázó neve, a bor fajtája, évjárata, illetve, hogy honnan, milyen előélettel érkezett csatába.

A információkat nem látta a borlovagrend süttői lakosú nagymestere, Polhammer László vezetésével ténykedő két bíráló trió. Szakemberként a nedűket Segesdi Nóra, Vénusz Zoltán és Mocsi Ádám, illetve a Horváth Henrietta, Szabó Péter és Robotka Ferenc minősítette. A Nyergesújfalu Bora elismerést, Mihelik Magdolna polgármester véleményét is figyelemebe véve, Vida Imre remek vegyes fehér nedűje érdemelte ki.

Címkék#borászat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában