Mozgás

2022.05.15. 20:36

Futás és játék: nagy sikert aratott a Grundfos által rendezett félmaraton (Fotók)

Az ideális futóidőnél néhány fokkal melegebb volt ugyan, de ez nem zavarta a sportembereket, akik részt vettek vasárnap a Grundfos Run For Water Félmaratonon, a Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnok környékén.

Mórocz Károly

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

Vasárnap délelőtt rajtoltak a 7, a 14 és a 21 kilométeres táv teljesítésére vállalkozók. Érdekesség, hogy a SUHANJ! Alapítvány közreműködésével látássérültek is futottak, látó segítőkkel. A SUHANJ! sportprogramokat szervez látás- és mozgássérültek, valamint értelmi fogyatékkal élők számára. Önkéntesei közösen indulnak futó-, úszó és triatlon versenyeken fogyatékkal élő résztvevőkkel, több sportágban tart heti rendszerességű edzéseket, valamint figyelemfelhívó akciókat és szemléletformáló programokat szervez. 

A célba érkezőket taps fogadta, főként a családtagok részéről. Igazi családi rendezvény volt a vasárnapi, a gyerekeket ugrálóvár, különféle kihívások, sok ajándék, és finomság várta. Közben ők izgatottan várták, hogy délután 1 órakor 1 kilométert futhassanak. A gondosan megszervezett bemelegítés után - amelynek során volt huhogás és még sikoltozás is - tízen túliak társasága és sok alsós, óvodás, valamint csecsemő is teljesítette a 30 perces szintidő alatt a távot. Az utóbbiakat babakocsiban tolták az anyukák, de voltak olyanok is, akiket a nyakában vitt az apukája. A célba érkezéskor mindenkit vastaps fogadott, majd folytatódhatott a játék.

− Földünk, azon belül a víz védelme kiemelten fontos a Grundfos cégcsoportnak, ahogyan dolgozóink mentális és testi jóléte illetve jólléte is – mondja Szundy Olivér, a városi rendezvényt támogató Grundfos tatabányai gyárának igazgatója. – Öröm volt látni a sikerek után a boldog arcokat. Úgy gondolom, itt mindenki nyert, és szeretném, ha jövőre, majd a következő években is hasonló élményekkel gazdagodnának a résztvevők.

Hagyományt szeretnénk teremteni - Karlovitz Máté versenyigazgató adta át a díjakat a legjobbaknak. Az eredményhirdetésnél először a gyerekeket szólították dobogóra. Lányok: 1. Szentgáli Varga Villő, 2. Nagy Petra Zoé, 3. Sándor Luca. Fiúk: 1. Sándor Dominik, 2. Billig Péter, 3. Kányai Szebasztián. Hét kilométeren a leggyorsabbak: 1. Mind Péter, 2. Nagy Dániel, 3. Holczer Péter. Tizennégy kilométer: 1. Nagy Julianna (a férfiaknál is gyorsabb volt!), 2. Kozmér Bálint, 3. Holczer Péter. Huszonegy kilométer: 1. Nagy Péter, 2. Szabó Gábor, 3. Horváth Géza. Huszonegy kilométeres váltó, hárman futottak 7-7-7 kilométert: 1. Kiffer András, Kiffer Gyula, Kifferné Endes Anikó 2. Csónikné Galambos Anett, Eck Alexandra, Ködmön Katalin 3. Dobó Kata, Bogárdi Szilvia, Friedl Eszter.  Az eredményhirdetést követően tombolasorsolás következett, újabb nyertesek arcára csaltak mosolyokat a szervezők és a rendezvény támogatói.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában