Szép gesztus

2022.05.17. 17:30

Fotók: reggelivel várták a bringásokat Tatabányán

Közelíts másképp! Bringázz a munkába! megállítótáblákkal találkozhattak a dózsakerti sétálóutcánál azok, akik kedd reggel óvodába, iskolába, dolgozni indultak.

S. G.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

Tatabánya is csatlakozott az országos kezdeményezéshez és a biciklivel érkezőket bringás reggelivel várta. A városháza munkatársai több mint száz egészséges reggeliből és a kerékpározást népszerűsítő kiadványokból álló csomagot adtak át.

A Magyar Kerékpárosklub és a helyi szervezetek, partnerek összefogásával létrejövő program keretében az ország több mint hatvan pontján a reggeli mellett uzsonnával is várták a bringásokat. A megyei jogú város önkormányzata a LIFE IP HUNGAIRY európai uniós projekt keretében szeretné a Tatabányán élő emberek figyelmét felhívni környezetük védelmére: kerékpárral munkába járni nem csak lehet, hanem érdemes is, mert bringával járni gyors, olcsó, egészséges, klíma- és városbarát. Magyarországon a nyolc évig futó projekt a levegőminőség javítását célozza meg tíz településen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában